Ver Financiación - Prisma - Unidad de Bibliometría

Estudios Toxicológicos para Evaluar la Seguridad de Compuestos Azufrados como Potenciales Aditivos Sensoriales en Nutrición Animal

Referencia: P18-TP-2147

Tipo: Proyecto de investigación
Programa financiador: PAIDI 2018: Proyectos I+D+i
Entidad financiadora: Junta de Andalucía (Consejería de Economía y Conocimiento)
Ámbito: Autonómico
Convocatoria competitiva:
Fecha de inicio: 01/01/2020
Fecha de fin: 31/03/2023
Participantes en la financiación
Nombre Rol
Cameán Fernández, Ana María Responsable
Pichardo Sánchez, Silvia Responsable
Puerto Rodríguez, María Investigador/a
Gutiérrez Praena, Daniel Investigador/a
Guzmán Guillén, Remedios Investigador/a
Moreno Onorato, Francisco Javier Investigador/a
Moyano Salvago, Rosario Investigador/a
Llana Ruiz-Cabello, María Investigador/a
Medrano Padial, Concepción Investigador/a
Hinojosa Hidalgo, María Gracia Investigador/a
Díez-Quijada Jiménez, Leticia Investigador/a
Molina López, Ana María Investigador/a
Cascajosa Lira, Antonio Investigador/a
Cebadero Domínguez, Óscar Investigador/a
Casas Rodríguez, Antonio Investigador/a
Plata Calzado, Cristina Investigador/a
Medrano Padial, Concepción Contratado
Cebadero Domínguez, Óscar Contratado
Publicaciones relacionadas
Tipo Año Título Fuente
Artículo 2024 Acute study and the absorption, distribution, and metabolomic profile of the natural compound propyl-propane-thiosulfonate from allium in rats FOOD BIOSCIENCE
Revisión 2024 Protective effects of sulforaphane against toxic substances and contaminants: a systematic review PHYTOMEDICINE
Artículo 2024 Two-Generation Toxicity Study of the Antioxidant Compound Propyl-Propane Thiosulfonate (PTSO) ANTIOXIDANTS
Artículo 2023 Genotoxicity evaluation of two derived products from Allium extracts: s-propylmercaptocysteine and s-propyl mercaptoglutathione FOOD BIOSCIENCE
Artículo 2023 Identification of in vitro metabolites of an Allium organosulfur compound and environmental toxicity prediction as part of its risk assessment ENVIRONMENTAL RESEARCH
Artículo 2023 Risk assessment and environmental consequences of the use of the Allium-derived compound propyl-propane thiosulfonate (PTSO) in agrifood applications. ENVIRONMENTAL RESEARCH
Artículo 2022 Acute and subchronic 90-days toxicity assessment of propyl-propane-thiosulfinate (PTS) in rats FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
Resumen congreso 2022 Identification and characterization of metabolites of propyl-propane-thiosulfonate (PTSO): in silico and in vitro studies TOXICOLOGY LETTERS
Revisión 2022 In Vitro Toxicity Studies of Bioactive Organosulfur Compounds from Allium spp. with Potential Application in the Agri-Food Industry: A Review FOODS
Artículo 2021 Genotoxicity evaluation of Propyl-Propane-Thiosulfinate (PTS) from allium genus essential oils by a combination of micronucleus and comet assays in rats FOODS
Resumen congreso 2021 Toxicological evaluation of Propyl-propane-thiosulfinate (PTS) by 90-days oral subchronic study in rats TOXICOLOGY LETTERS
Nota: la fuente de financiación de las publicaciones se ha obtenido de WOS