Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Ángela Alcázar Rueda

Profesora Titular de Universidad
alcazar@us.es
Área de conocimiento: Química Analítica
Departamento: Química Analítica
Grupo: Sin Grupo
Prog. doctorado: Programa de Doctorado en Química (RD. 99/2011)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2020 Differentiation between ripening stages of Iberian dry-cured ham according to the free amino acids content FOODS
Artículo2018 A Practical Example on Uncertainty Evaluation: Spectrophotometric Determination of pKa International Journal of Advanced Research in Chemical Science
Artículo2017 Comparative study of As, Cd, Cu, Cr, Mg, Mn, Ni, Pb and Zn concentrations between sediment and water from estuary and port INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Direct immersion single drop micro-extraction method for multi-class pesticides analysis in mango using GC-MS FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Some practical considerations for linearity assessment of calibration curves as function of concentration levels according to the fitness-for-purpose approach TALANTA
Artículo2016 Ajustando datos químicos con Excel: un tutorial práctico Educación Química
Artículo2016 Differentiation of Spanish paprika from Protected Designation of Origin based on color measurements and pattern recognition FOOD CONTROL
Artículo2014 Characterization of Mexican coffee according to mineral contents by means of multilayer perceptrons artificial neural networks JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Artículo2014 Geographical characterization of Spanish PDO paprika by multivariate analysis of multielemental content TALANTA
Artículo2013 Characterisation of tequila according to their major volatile composition using multilayer perceptron neural networks FOOD CHEMISTRY
Artículo2013 Differentiation of tea varieties using UV-Vis spectra and pattern recognition techniques SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY
Artículo2013 Geographical Differentiation of Green Coffees According to Their Metal Content by Means of Supervised Pattern Recognition Techniques FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2012 Classification of Spanish DO white wines according to their elemental profile by means of support vector machines FOOD CHEMISTRY
Artículo2012 Differentiation of blonde beers according to chemical quality indicators by means of pattern recognition techniques FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2012 Geographical Authentication of Tequila According to its Mineral Content by Means of Support Vector Machines FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2012 Recognition of the geographical origin of beer based on support vector machines applied to chemical descriptors FOOD CONTROL
Artículo2011 Gradient Scouting in Reversed-Phase HPLC Revisited JOURNAL OF CHEMICAL EDUCATION
Artículo2008 Differentiation of certified brands of origins of Spanish white wines by HS-SPME-GC and chemometrics ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo2007 Characterization of aniseed-flavoured spirit drinks by headspace solid-phase microextraction gas chromatography-mass spectrometry and chemometrics TALANTA
Artículo2007 Differentiation of green, white, black, oolong, and Pu-erh teas according to their free amino acids content JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2006 HPLC determination of 2-furaldehyde and 5-hydroxymethyl-2-furaldehyde in alcoholic beverages MICROCHEMICAL JOURNAL
Artículo2006 LC determination of anethole in aniseed drinks CHROMATOGRAPHIA
Artículo2005 A software package comparison for uncertainty measurement estimation according to GUM ACCREDITATION AND QUALITY ASSURANCE
Artículo2005 Classification of aniseed drinks by means of cluster, linear discriminant analysis and soft independent modelling of class analogy based on their Zn, B, Fe, Mg, Ca, Na and Si content TALANTA
Artículo2005 Enzymatic-spectrophotometric determination of sucrose in coffee beans TALANTA
Artículo2004 Determination of Zn, B, Fe, Mg, Ca, Na and Si in anisette samples by inductively coupled plasma atomic emission spectrometry TALANTA
Artículo2003 Diferenciación del origen geográfico de cervezas mediante técnicas de reconocimiento de patrones según su contenido mineral Cerveza y Malta
Artículo2003 Implicaciones de los abejorros (Bombus spp.) en la dispersión del virus del mosaico del pepino dulce (Pepino Mosaci Virus) en cultivos de tomate Boletín de Sanidad Vegetal. Plagas
Artículo2003 Ion chromatographic determination of some organic acids, chloride and phosphate in coffee and tea TALANTA
Artículo2002 Multivariate characterisation of beers according to their mineral content TALANTA
Artículo2001 Aspectos epidemiológicos del Tomato Yellow Leaf Curl Virus: Influencia de una variedad tolerante sobre la incidencia de la virosis en otra sensible Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología
Artículo1999 Heterodera cruciferae, un nematodo patógeno de los cultivos de crucíferas hortícolas del Sureste Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología
Artículo1999 La mosca blanca de la col Aleyrodes proletella (L.) se revela como plaga en los cultivos de bróculi de Murcia Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología

Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
13/06/2008 31/12/2008 Investigador/a Jornadas de introducción al laboratorio de química (FCT-08-0661) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/12/2017 31/05/2019 Investigador/a Caracterización de fertilizantes sólidos minerales para la optimización y validación de un método de marcado y detección específicas del producto comercial (3205/0169) FERTIBERIA, S.A. (Desconocido)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado