ANALISIS APLICADO - Prisma - Unidad de Bibliometría

ANALISIS APLICADO - FQM-347 (ANALISIS APLICADO)

Tipo de colectivo: Grupo de investigación
Estado: Grupo definitivo
Ámbito: Andalucía
Instituciones: Universidad de Sevilla
Fecha de creación: 16/07/2004

Investiga en

Tipo Año Título Fuente
Artículo2024 Effectiveness of Cyclic Voltammetry in Evaluation of the Synergistic Effect of Phenolic and Amino Acids Compounds on Antioxidant Activity: Optimization of Electrochemical Parameters FOODS
Artículo2024 Use of hyperspectral imaging devices for the measurement of small granular samples: Evaluation of grape seed protein concentrates LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2023 Aplicación del mapa conceptual como método de aprendizaje en la dispensación de antibióticos pediátricos RESCIFAR Revista Española de Ciencias Farmacéuticas
Capítulo2023 Prácticas en un laboratorio analítico virtual de control de calidad Innovación docente e investigación en ciencias, ingeniería y arquitectura: nuevas tendencias para el cambio en la enseñanza superior
Artículo2023 The profile of phenolic compounds by HPLC-MS in Spanish oak (Quercus) honeydew honey and their relationships with color and antioxidant activity LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2023 Toxic metals from atmospheric particulate matter in food species of tomato (Solanum lycopersicum) and strawberry (Fragaria x ananassa) used in urban gardening. A closed chamber study CHEMOSPHERE
Artículo2022 A palynological and geographical characterization of labeled resin spurge honey: euphorbia resinifera PALYNOLOGY
Artículo2022 Assessment of in vitro bioaccessibility of carotenoids and phenolic compounds in a model milk-mandarine beverage FOOD & FUNCTION
Artículo2022 Effect of regulated deficit irrigation on commercial quality parameters, carotenoids, phenolics and sugars of the black cherry tomato (Solanum lycopersicum L.) ʽSunchocolaʼ JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Capítulo2022 Evaluación del modelo de enseñanza-aprendizaje Conference proceedings. CIVINEDU 2022: 6th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
Artículo2022 Feasibility study on the use of ATR-FTIR spectroscopy as a tool for the estimation of wine polysaccharides CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2022 Gertrude Belle Elion, Chemist and Pharmacologist, Discoverer of Highly Relevant Active Substances Foundations
Capítulo2022 Importancia de las actividades de contraste en el procesode aprendizaje Conference proceedings. CIVINEDU 2022: 6th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
Artículo2022 Influence of Wine pH and Ethanol Content on the Fining Efficacy of Proteins from Winemaking By-Products FOODS
Capítulo2022 Innovación docente aplicada a las prácticas de laboratorio de Química Analítica Ciclos de mejora en el aula. Año 2021: experiencias de innovación docente de la Universidad de Sevilla
Artículo2022 Phenolic compounds and color of labeled resin spurge honey and their correlations with pollen content LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2022 Pioneering Black African American Women Chemists and Pharmacists Foundations
Artículo2022 Some Asian Women Pioneers of Chemistry and Pharmacy Foundations
Ponencia2021 Aprendizaje basado en problemas como metodología de enseñanza-aprendizaje en una asignatura práctica del Grado en Farmacia EDUNOVATIC 2021: conference proceedings. 6th virtual international conference on education, innovation and ICT
Artículo2021 Assessment of total fat and fatty acids in walnuts using near-infrared hyperspectral imaging FRONTIERS IN PLANT SCIENCE
Artículo2021 Chemical characteristics and colorimetric properties of non-centrifugal cane sugar (“panela”) obtained via different processing technologies FOOD CHEMISTRY
Ponencia2021 Entorno virtual y metodología multimedia para la adaptación de la enseñanza-aprendizaje en tiempos de pandemia EDUNOVATIC 2021: conference proceedings. 6th virtual international conference on education, innovation and ICT
Artículo2021 Impact of a double post-fermentative maceration with ripe and overripe seeds on the phenolic composition and color stability of Syrah red wines from warm climate FOOD CHEMISTRY
Artículo2021 Optimization of protein extraction of oenological interest from grape seed meal using design of experiments and response surface methodology FOODS
Artículo2021 Phenolic profile, antioxidant activity and enzyme inhibitory capacities of fruit and seed extracts from different Algerian cultivars of date (Phoenix dactylifera L.) were affected by in vitro simulated gastrointestinal digestion SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY
Artículo2021 Reduction of the number of samples for cost-effective hyperspectral grape quality predictive models FOODS
Artículo2021 Screening for Innovative Sources of Carotenoids and Phenolic Antioxidants among Flowers. FOODS
Ponencia2020 “Pasa la química”: innovación docente en la asignatura Química Analítica Aplicada Edunovatic 2020. Conference Proceedings: 5th Virtual International Conference on Education, Innovation and ICT, December 10 - 11, 2020
Artículo2020 Comparative study on the use of three different near infrared spectroscopy recording methodologies for varietal discrimination of walnuts TALANTA
Artículo2020 Control of the extractable content of bioactive compounds in coffee beans by near infrared hyperspectral imaging LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2020 Copigmentation potential of overripe seeds from sun-dried white grapes on anthocyanins colour and stability by differential colorimetry INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2020 Differentiation between ripening stages of Iberian dry-cured ham according to the free amino acids content FOODS
Ponencia2020 Evaluación mediante la aplicación Kahoot en la asignatura Química Analítica Aplicada Edunovatic 2020. Conference Proceedings: 5th Virtual International Conference on Education, Innovation and ICT, December 10 - 11, 2020
Artículo2020 Extraction of antioxidants from winemaking byproducts: effect of the solvent on phenolic composition, antioxidant and anti-cholinesterase activities, and electrochemical behaviour ANTIOXIDANTS
Artículo2020 Foam Mat Drying of Tommy Atkins Mango: Effects of Air Temperature and Concentrations of Soy Lecithin and Carboxymethylcellulose on Carotenoid Compounds and Colorimetric Parameters Journal of Food Chemistry & Nanotechnology
Artículo2020 Phenolic compounds extraction in enzymatic macerations of grape skins identified as low-level extractable total anthocyanin content JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Artículo2020 Valorization of American Barrel-Shoot Wastes: Effect of Post Fermentative Addition and Readdition on Phenolic Composition and Chromatic Quality of Syrah Red Wines MOLECULES
Artículo2019 Characterisation of Moroccan Spurge (Euphorbia) honeys by their physicochemical characteristics, mineral contents and colour Arabian Journal of Chemistry
Artículo2019 Comparative study of red berry pomaces (blueberry, red raspberry, red currant and blackberry) as source of antioxidants and pigments EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2019 Competence Assessment: a Measurement System for the Subject “Applied Analytical Chemistry” of the Pharmacy Degree Educación Química
Artículo2019 Feasibility study on the use of a portable micro near infrared spectroscopy device for the "in vineyard" screening of extractable polyphenols in red grape skins TALANTA
Artículo2019 Impact of a post-fermentative maceration with overripe seeds on the color stability of red wines FOOD CHEMISTRY
Artículo2019 On the use of vibrational spectroscopy and scanning electron microscopy to study phenolic extractability of cooperage byproducts in wine EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2019 Physicochemical properties, colour, chemical composition, and antioxidant activity of Spanish Quercus honeydew honeys EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2019 Potential of Cooperage Byproducts Rich in Ellagitannins to Improve the Antioxidant Activity and Color Expression of Red Wine Anthocyanins FOODS
Artículo2019 Removal of phenolic, turbidity and color in sugarcane juice by electrocoagulation as a sulfur-free process FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2019 Screening of Wine Extractable Total Phenolic and Ellagitannin Contents in Revalorized Cooperage By-products: Evaluation by Micro-NIRS Technology FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Artículo2019 Simultaneous determination of dietary isoprenoids (carotenoids, chlorophylls and tocopherols) in human faeces by Rapid Resolution Liquid Chromatography JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A
Artículo2019 Study of commercial quality parameters, sugars, phenolics, carotenoids and plastids in different tomato varieties FOOD CHEMISTRY
Revisión2019 Wine Lees as a Source of Antioxidant Compounds ANTIOXIDANTS
Artículo2018 A Practical Example on Uncertainty Evaluation: Spectrophotometric Determination of pKa International Journal of Advanced Research in Chemical Science
Artículo2018 Antioxidants (carotenoids and phenolics) profile of cherry tomatoes as influenced by deficit irrigation, ripening and cluster FOOD CHEMISTRY
Artículo2018 Effects of in vitro gastrointestinal digestion on phenolic compounds and antioxidant activity of different white winemaking byproducts extracts FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2018 Estimation of Total Phenols, Flavanols and Extractability of Phenolic Compounds in Grape Seeds Using Vibrational Spectroscopy and Chemometric Tools SENSORS
Artículo2018 Evaluation of extractable polyphenols released to wine from cooperage byproduct by near infrared hyperspectral imaging FOOD CHEMISTRY
Artículo2018 Influence of oak wood chips-grape mix maceration on the extraction of anthocyanins from low-extractable anthocyanin content red grapes EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Internal preference mapping of milk-fruit beverages: Influence of color and appearance on its acceptability FOOD SCIENCE & NUTRITION
Artículo2018 Isoprenoids composition and colour to differentiate virgin olive oils from a specific mill LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Phenolic compounds and antioxidant activity of twelve grape cultivars measured by chemical and electrochemical methods EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Physicochemical characterization of unique unifloral honey: Euphorbia resinifera CYTA-JOURNAL OF FOOD
Capítulo2017 Applications of voltammetric analysis to wine products Applications of the Voltammetry
Artículo2017 Bioactive metabolites involved in the antioxidant, anticancer and anticalpain activities of Ficus carica L., Ceratonia siliqua L. and Quercus ilex L. extracts INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2017 Comparative study of As, Cd, Cu, Cr, Mg, Mn, Ni, Pb and Zn concentrations between sediment and water from estuary and port INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Cyclic voltammetry to evaluate the antioxidant potential in winemaking by-products TALANTA
Artículo2017 Direct immersion single drop micro-extraction method for multi-class pesticides analysis in mango using GC-MS FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Effect of addition of overripe seeds from white grape by-products during red wine fermentation on wine colour and phenolic composition LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Effect of regulated deficit irrigation on quality parameters, carotenoids and phenolics of diverse tomato varieties (Solanum lycopersicum L.) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2017 Effect of the fruit position on the cluster on fruit quality, carotenoids, phenolics and sugars in cherry tomatoes (Solarium lycopersicurn L.) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2017 Evaluation of the influence of white grape seed extracts as copigment sources on the anthocyanin extraction from grape skins previously classified by near infrared hyperspectral tools FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Foam mat drying of Tommy Atkins mango: Effects of air temperature and concentrations of soy lecithin and carboxymethylcellulose on phenolic composition, mangiferin, and antioxidant capacity FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Linking ATR-FTIR and Raman features to phenolic extractability and other attributes in grape skin TALANTA
Artículo2017 Role of epigenetic regulation on the induction of apoptosis in Jurkat leukemia cells by white grape pomace rich in phenolic compounds FOOD & FUNCTION
Artículo2017 Some practical considerations for linearity assessment of calibration curves as function of concentration levels according to the fitness-for-purpose approach TALANTA
Artículo2017 Study of phenolic extractability in grape seeds by means of ATR-FTIR and Raman spectroscopy FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Valorization of the whole grains of Triticum aestivum L. and Triticum vulgare L. through the investigation of their biochemical composition and in vitro antioxidant, anti-inflammatory, anticancer and anticalpain activities JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2016 Ajustando datos químicos con Excel: un tutorial práctico Educación Química
Artículo2016 Chemical composition and "in vitro" anti-inflammatory activity of Vitis vinifera L. (var. Sangiovese) tendrils extract JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Artículo2016 Comparative Study of Phenolic Profile, Antioxidant Capacity, and Color-composition Relation of Roselle Cultivars with Contrasting Pigmentation PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
Artículo2016 Determination of phenolic substances of seeds, skins and stems from white grape marc by near-infrared hyperspectral imaging AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH
Artículo2016 Differentiation of Spanish paprika from Protected Designation of Origin based on color measurements and pattern recognition FOOD CONTROL
Artículo2016 Effect of early leaf removal on Vitis Vinifera L. cv. Tempranillo seeds during ripening based on chemical and image analysis SCIENTIA HORTICULTURAE
Ponencia2016 Investigación en color y calidad de alimentos III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas
Artículo2016 Near infrared hyperspectral imaging: recent applications in the oenological and viticultural sectors NIR News
Artículo2016 Optimisation of an oak chips-grape mix maceration process. Influence of chip dose and maceration time FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 Pre-fermentative addition of an enzymatic grape seed hydrolysate in warm climate winemaking. Effect on the differential colorimetry, copigmentation and polyphenolic profiles FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 The Use of Grape Seed Byproducts Rich in Flavonoids to Improve the Antioxidant Potential of Red Wines MOLECULES
Artículo2015 Assessment of white grape pomace from winemaking as source of bioactive compounds, and its antiproliferative activity FOOD CHEMISTRY
Capítulo2015 Hyperspectral Imaging -A Novel Green Chemistry Technology for the Oenological and Viticultural Sectors Agricultural Research Updates. Volume 12
Artículo2015 Use of near infrared hyperspectral tools for the screening of extractable polyphenols in red grape skins FOOD CHEMISTRY
Artículo2014 Antioxidant potential of white grape pomaces: Phenolic composition and antioxidant capacity measured by spectrophotometric and cyclic voltammetry methods FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2014 Characterization of Mexican coffee according to mineral contents by means of multilayer perceptrons artificial neural networks JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Artículo2014 Colour influences sensory perception and liking of orange juice Flavour Journal
Artículo2014 Comparative Study of the Enological Potential of Different Winemaking Byproducts: Implications in the Antioxidant Activity and Color Expression of Red Wine Anthocyanins in a Model Solution JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2014 Detailed phenolic composition of white grape by-products by RRLC/MS and measurement of the antioxidant activity TALANTA
Artículo2014 Development and validation of a rapid resolution liquid chromatography method for the screening of dietary plant isoprenoids: Carotenoids, tocopherols and chlorophylls JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A
Artículo2014 Digital Image Analysis and Visual Evaluation of Orange Juice: Influence of Different Measurements' Conditions FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2014 Effect of the time of cold maceration on the evolution of phenolic compounds and colour of Syrah wines elaborated in warm climate INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2014 Geographical characterization of Spanish PDO paprika by multivariate analysis of multielemental content TALANTA
Artículo2014 Impact of Adding White Pomace to Red Grapes on the Phenolic Composition and Color Stability of Syrah Wines from a Warm Climate JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2013 Application of artificial neural networks to determine the authentication of fattening diets of Iberian pigs according to their triacylglycerol profiles GRASAS Y ACEITES
Artículo2013 Characterisation of tequila according to their major volatile composition using multilayer perceptron neural networks FOOD CHEMISTRY
Artículo2013 Characterization and quantification of 4-methylsterols and 4,4-dimethylsterols from Iberian pig subcutaneous fat by gas chromatography-mass spectrometry and gas chromatography-flame ionization detector and their use to authenticate the fattening systems TALANTA
Artículo2013 Colour training and colour differences thresholds in orange juice FOOD QUALITY AND PREFERENCE
Artículo2013 Differentiation of tea varieties using UV-Vis spectra and pattern recognition techniques SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY
Artículo2013 Geographical Differentiation of Green Coffees According to Their Metal Content by Means of Supervised Pattern Recognition Techniques FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2013 Headspace delivery of limonene from the serum and non-serum fractions of orange juice in-vitro and in-vivo LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2013 Industrial orange juice debittering: effect on volatile compounds and overall quality attributes INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2013 Industrial orange juice debittering: Impact on bioactive compounds and nutritional value JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2013 Study of Zalema Grape Pomace: Phenolic Composition and Biological Effects in Caenorhabditis elegans JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2012 Classification of Spanish DO white wines according to their elemental profile by means of support vector machines FOOD CHEMISTRY
Capítulo2012 Color-Composition Relationships of Seeds from Red Grape Varieties COLOR IN FOOD: TECHNOLOGICAL AND PSYCHOPHYSICAL ASPECTS
Artículo2012 Differentiation of blonde beers according to chemical quality indicators by means of pattern recognition techniques FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2012 Geographical Authentication of Tequila According to its Mineral Content by Means of Support Vector Machines FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2012 Recognition of the geographical origin of beer based on support vector machines applied to chemical descriptors FOOD CONTROL
Artículo2012 Subcutaneous Fat Triacylglycerols Profile from Iberian Pigs as a Tool To Differentiate between Intensive and Extensive Fattening Systems JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2011 Adaptación de las prácticas de Análisis Instrumental al Espacio de Convergencia Europeo: Elaboración de Material Didáctico Formacion Universitaria
Artículo2011 Application of multivariate statistical analyses to the study of factors affecting white wine volatile composition JOURNAL OF FOOD QUALITY
Artículo2011 Authentication of fattening diet of Iberian pigs according to their volatile compounds profile from raw subcutaneous fat ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo2011 Desarrollo de Procedimientos Normalizados de Trabajo: una forma Innovadora de realizar las Prácticas en Asignaturas de Ciencias Experimentales Formacion Universitaria
Artículo2011 Effect of time and storage conditions on major volatile compounds of Zalema white wine JOURNAL OF FOOD QUALITY
Artículo2011 Gradient Scouting in Reversed-Phase HPLC Revisited JOURNAL OF CHEMICAL EDUCATION
Artículo2010 Characterisation of tea leaves according to their total mineral content by means of probabilistic neural networks FOOD CHEMISTRY
Ponencia2010 Correlaciones entre los parámetros colorimétricos y la composición fenólica durante la maceración prefermentativa de vinos blancos IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010
Ponencia2010 Implicaciones cromáticas del nivel de oxidación en vinos embotellados: Efecto del tipo de corcho y la posición de la botella IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010
Artículo2010 Influence of the refrigeration technique on the colour and phenolic composition of syrah red wines obtained by pre-fermentative cold maceration FOOD CHEMISTRY
Ponencia2010 Iniciativa interdisciplinar y de enfoque transversal en la enseñanza de la química analítica ARS PHARMACEUTICA
Artículo2010 Resolución de casos prácticos en pequeños grupos en la enseñanza de la asignatura química general y analítica del grado en farmacia ARS PHARMACEUTICA
Artículo2009 Effect of storage on the phenolic content, volatile composition and colour of white wines from the varieties Zalema and Colombard FOOD CHEMISTRY
Artículo2009 Quantitation of Twelve Metals in Tequila and Mezcal Spirits as Authenticity Parameters JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2008 Comparison of the effectiveness of solid-phase and ultrasound-mediated liquid-liquid extractions to determine the volatile compounds of wine TALANTA
Artículo2008 Differentiation of certified brands of origins of Spanish white wines by HS-SPME-GC and chemometrics ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo2008 Multivariate statistical analysis of the color-anthocyanin relationships in different soilless-grown strawberry genotypes JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2007 Assessment of the differences in the phenolic composition of five strawberry cultivars (Fragaria x ananassa Duch.) grown in two different soilless systems JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2007 Characterization of aniseed-flavoured spirit drinks by headspace solid-phase microextraction gas chromatography-mass spectrometry and chemometrics TALANTA
Artículo2007 Colour of Amontillado wines aged in two oak barrel types EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2007 Differentiation of green, white, black, oolong, and Pu-erh teas according to their free amino acids content JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2007 Direct determination of copper, lead and cadmium in aniseed spirits by electrothermal atomic absorption spectrometry FOOD CHEMISTRY
Artículo2007 Effects of prefermentative skin contact conditions on colour and phenolic content of white wines JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2007 Phenolic composition of white wines with a prefermentative maceration at experimental and industrial scale JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2007 Physicochemical characteristics and mineral content of strawberries grown in soil and soilless system JOURNAL OF FOOD QUALITY
Artículo2006 Arundo donax L. valorization under hydrothermal and pulp processing INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH
Artículo2006 HPLC determination of 2-furaldehyde and 5-hydroxymethyl-2-furaldehyde in alcoholic beverages MICROCHEMICAL JOURNAL
Artículo2006 LC determination of anethole in aniseed drinks CHROMATOGRAPHIA
Ponencia2006 Strawberry quality in soilless systems Acta Horticulturae
Artículo2006 The effect of time and storage conditions on the phenolic composition and colour of white wine FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2005 A software package comparison for uncertainty measurement estimation according to GUM ACCREDITATION AND QUALITY ASSURANCE
Artículo2005 Classification of aniseed drinks by means of cluster, linear discriminant analysis and soft independent modelling of class analogy based on their Zn, B, Fe, Mg, Ca, Na and Si content TALANTA
Artículo2005 Enzymatic-spectrophotometric determination of sucrose in coffee beans TALANTA
Artículo2005 Multivariate correlation between color and mineral composition of honeys and by their botanical origin JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2005 Production of phytoene by herbicide-treated microalgae Dunaliella bardawil in two-phase systems BIOTECHNOLOGY AND BIOENGINEERING
Artículo2004 Characterisation of Spanish thyme honeys by their physicochemical characteristics and mineral contents FOOD CHEMISTRY
Artículo2004 Determination of Zn, B, Fe, Mg, Ca, Na and Si in anisette samples by inductively coupled plasma atomic emission spectrometry TALANTA
Artículo2004 Inductively coupled plasma optical emission spectrometric determination of minerals in thyme honeys and their contribution to geographical discrimination JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2003 Diferenciación del origen geográfico de cervezas mediante técnicas de reconocimiento de patrones según su contenido mineral Cerveza y Malta
Ponencia2003 Estudio de estabilidad en botella de vinos blancos jóvenes VII Jornadas Científicas de los Grupos de Investigación Enológica GIENOL : Logroño, 21, 22 y 23 de mayo de 2003
Ponencia2003 Evolución del color en relación con la extracción de aromas durante la criomaceración en mostos blancos: efecto de la temperatura VII Jornadas Científicas de los Grupos de Investigación Enológica GIENOL : Logroño, 21, 22 y 23 de mayo de 2003
Artículo2003 Implicaciones de los abejorros (Bombus spp.) en la dispersión del virus del mosaico del pepino dulce (Pepino Mosaci Virus) en cultivos de tomate Boletín de Sanidad Vegetal. Plagas
Artículo2003 Ion chromatographic determination of some organic acids, chloride and phosphate in coffee and tea TALANTA
Artículo2003 The use of catechins and purine alkaloids as descriptors for the differentiation of tea beverages MICROCHIMICA ACTA
Artículo2002 Multi-element analysis of tea beverages by inductively coupled plasma atomic emission spectrometry FOOD CHEMISTRY
Artículo2002 Multivariate characterisation of beers according to their mineral content TALANTA
Artículo2002 Study of catechin and xanthine tea profiles as geographical tracers JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2002 Voltammetry of surface redox processes perturbed by dimerization and adsorption of the products - Application to the oxidation of 3-mercaptoprapanol on mercury JOURNAL OF THE ELECTROCHEMICAL SOCIETY
Artículo2001 Aspectos epidemiológicos del Tomato Yellow Leaf Curl Virus: Influencia de una variedad tolerante sobre la incidencia de la virosis en otra sensible Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología
Artículo2001 Differentiation of tea (Camellia sinensis) varieties and their geographical origin according to their metal content JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2001 Fatty acid profiles as discriminant parameters for coffee varieties differentiation TALANTA
Artículo2001 HPLC analysis of tocopherols and triglycerides in coffee and their use as authentication parameters FOOD CHEMISTRY
Artículo2001 Hydroxycinnamic acids and ferulic acid dehydrodimers in barley and processed barley JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2001 Study of the levels of N-methylcarbamate pesticides in waters of the river Huelva Toxicological & Environmental Chemistry
Artículo2000 HPLC determination of catechins and caffeine in tea. Differentiation of green, black and instant teas ANALYST
Artículo2000 Voltammetry of surface redox processes perturbed by a father-son reaction ELECTROCHIMICA ACTA
Artículo1999 Authentication and differentiation of Irish whiskeys by higher-alcohol congener analysis ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo1999 Characterization of arabica and robusta roasted coffee varieties and mixture resolution according to their metal content FOOD CHEMISTRY
Artículo1999 Determination of the arabica/robusta composition of roasted coffee according to their sterolic content ANALYST
Artículo1999 Heterodera cruciferae, un nematodo patógeno de los cultivos de crucíferas hortícolas del Sureste Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología
Artículo1999 La mosca blanca de la col Aleyrodes proletella (L.) se revela como plaga en los cultivos de bróculi de Murcia Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología
Artículo1999 Optimization of an extraction method of aroma compounds in white wine using ultrasound TALANTA
Artículo1999 Simultaneous determination of caffeine and non-steroidal anti-inflammatory drugs in pharmaceutical formulations and blood plasma by reversed-phase HPLC from linear gradient elution TALANTA
Artículo1999 Study on the PAH's levels in waters of the Guadalquivir river Toxicological & Environmental Chemistry
Artículo1998 Authentication of green coffee varieties according to their sterolic profile ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo1998 Characterization of green coffee varieties according to their metal content ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo1998 Discrimination between arabica and robusta green coffee varieties according to their chemical composition TALANTA
Artículo1997 Determination of butyltin compounds in waters, molluscs and sediments from the south-west coast of Spain Toxicological & Environmental Chemistry
Artículo1997 Determination of trigonelline in green and roasted coffee from single column ionic chromatography FRESENIUS JOURNAL OF ANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo1996 Application of pattern recognition to the discrimination of roasted coffees ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo1996 Classification of tea samples by their chemical composition using discriminant analysis TALANTA
Artículo1996 Photoassisted degradation of n-butyltin chlorides in air-equilibrated aqueous TiO2 suspension LANGMUIR
Artículo1996 Vinos jóvenes monovarietales de Zalema de la D.O. Condado de Huelva: Estudio analítico Alimentación, Equipos y Tecnología
Artículo1994 Depósitos para fermentación, conservación y envejecimiento de vinos Alimentación, Equipos y Tecnología
Artículo1994 Determination of heavy-metals in estuarine sediments by acid digestion and atomic-absorption spectrometry Toxicological & Environmental Chemistry
Artículo1993 UV photolytic degradation of butyltin chlorides in water JOURNAL OF PHOTOCHEMISTRY AND PHOTOBIOLOGY A-CHEMISTRY
Letter1992 Correction factors for the glass-electrode revisited TALANTA
Artículo1992 Speciation and GC retention indexes of some organotin compounds in water APPLIED ORGANOMETALLIC CHEMISTRY
Nota1991 Evaluation of acidity constants for sparingly soluble compounds from fluorescence measurements INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICS
Artículo1991 Evaluation of acidity constants in dioxane water mixtures by spectrophotometric and potentiometric ph titrations ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo1991 Speciation of butyltins in fish and sediment by means of gas-chromatography with flame photometric detection APPLIED ORGANOMETALLIC CHEMISTRY
Artículo1991 Spectrophotometric determination of acidity constants of compounds with unsuitable absorption features INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICS
Artículo1989 Determination of organotins in fish and sediments by gas chromatography with flame photometric detection Analytical Proceedings
Nota1989 Ion-pair extraction and spectrophotometric determination of potassium using dibenzo-18-crown-6 and bromothymol blue ANALYST
Artículo1989 Nuevo método espectrofotométrico para la determinación de cobre en aguas de uso industrial Química e Industría
Artículo1988 Determination of the optimum working range in spectrophotometric procedures TALANTA
Nota1988 Evaluation of 2 new asymmetric derivatives of thiocarbohydrazide as spectrophotometric analytical reagents TALANTA
Artículo1987 Determination of nanogram amounts of aluminum and indium with 4,4'-oxalylbis(hydrazonomethyl)diresorcinol ANALYST
Artículo1987 Fluorometric-determination of gallium in a nickel-alloy and aluminum with n-oxalylamine(salicylaldehyde hydrazone) TALANTA
Artículo1986 N-oxalylamine(salicylaldehyde hydrazone) as an analytical fluorometric reagent for the determination of nanogram amounts of aluminum ANALYST
Artículo1986 Spectroscopic study and analytical evaluation of n,n'-oxalylbis (2,4-dihydroxybenzaldehyde hydrazone) JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE
Artículo1985 Evaluation of biacetyl(2-pyridyl)hydrazone thiosemicarbazone as spectrophotometric analytical reagent MICROCHIMICA ACTA
Artículo1985 Spectrophotometric determination of copper and iron and analysis of their mixtures by means of biacetyl (2-pyridyl)hydrazone thiosemicarbazone MICROCHIMICA ACTA
Artículo1984 Microscopical identification of cobalt(ii) and iron(ii) by formation of a mixed-ligand complex with alpha-dioximes and pyridine MICROCHEMICAL JOURNAL

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
02/12/2022 31/12/2025 Obtención de agentes afinantes para uso enológico a partir de orujos de uva seleccionados por métodos espectroscópicos (PROYEXCEL_00602) Junta de Andalucía (Consejería de Transformación Económica, Industria, Conocimiento y Universidades) (Autonómico) 127.860,00 €
01/09/2022 31/08/2026 Funcionalidad tecnológica de péptidos antioxidantes de subproductos enológicos. Interacciones multiligando con fenoles e implicación en procesos oxidativos de envejecimiento (PID2021-127126OB-C22) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 211.750,00 €
01/09/2022 31/08/2025 Uso de nuevos bioestimulantes de residuos enológicos para prevenir los efectos del cambio climático sobre la maduración de uvas de vinificación (PID2021-124964OB-C22) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 127.050,00 €
01/03/2020 28/02/2022 Técnicas avanzadas de Visión Artificial en uvas para optimizar estrategias de intervención enológica (US-1261752) Junta de Andalucía (Consejería de Economía y Conocimiento) (Autonómico) 93.500,00 €
01/01/2018 31/12/2021 Fracciones Peptídicas de Semilla de Uva Como Estabilizantes del Color de Vinos Tintos. Aproximación Molecular a las Interacciones con los Compuestos Fenólicos (AGL2017-84793-C2-2-R) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional) 199.650,00 €
01/01/2015 31/12/2017 Evaluación de Estrategias Tecnológicas Adaptativas para Vinificación en Condiciones de Cambio Climático (AGL2014-58486-C2-2-R) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional) 157.300,00 €
30/01/2014 16/02/2019 Hacia el uso de Carotenoides Incoloros como nuevos Ingredientes Funcionales. Estudio de Propiedades Diferenciales e Interacciones con respecto a otros Carotenoides Bioactivos (Carotinco) (P12-AGR-1287) Consejería de Economía, Innovación y Ciencia (Autonómico) 187.429,13 €
26/03/2013 31/03/2018 Formulación de Bebidas Funcionales de Zumos de Cítricos para la Prevención de la Osteoporosis. Evaluación Nutricional Mediante Métodos no Invasivos (P11-AGR-7783) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 173.170,26 €
26/03/2013 25/03/2016 Evaluación del Estado de Madurez y la Calidad de Alimentos por Técnicas Multiespectrales. Diseño de un Prototipo de Análisis Hiperespectral (P11-AGR-7843) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 182.323,88 €
01/01/2012 31/12/2014 Evaluación de la Madurez Fenólica de la Uva, y de su Contribución a la Estabilización del Color de Vinos Tintos, por Técnicas Ópticas de Análisis de Imagen (AGL2011-30254-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 205.700,00 €
01/01/2012 31/12/2014 Trazabilidad de los Defectos Sensoriales en el Aceite de Oliva Virgen (AGL2011-30371-C02-01) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 87.120,00 €
15/03/2011 14/09/2014 Implicaciones de la Composición Fenólica de la Semilla de Uva en la Calidad y Estabilidad de Vinos Tintos de Climas Cálidos. Análisis de Madurez Fenólica por Técnicas Colorimétricas y Digitalización (P10-AGR-6331) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 186.280,00 €
13/01/2009 13/01/2012 Implicaciones Nutricionales y Sensoriales del Color de Zumos Cítricos Andaluces y su Influencia en la Aceptación por el Consumidor. (P08-AGR-03784) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 150.923,68 €
01/01/2009 31/12/2011 Aplicación de la colorimetría triestímulo al estudio del papel de los flavanoles en la copigmentación con antocianos (AGL2008-05569-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 139.150,00 €
13/06/2008 31/12/2008 Jornadas de introducción al laboratorio de química (FCT-08-0661) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 15.000,00 €
13/06/2008 31/12/2008 Jornadas de difusión científica. Quifimat2008 (FCT-08-0456) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 10.000,00 €
31/01/2008 31/12/2012 Mejora de las propiedades tecnológicas y biofuncionales de la fracción colorante de vinos tintos andaluces (P07-AGR-02893) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 335.509,12 €
10/11/2006 10/11/2007 Jornadas de Difusión Científica. QUIFIMAT2006 (CCT006-06-00146) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 18.000,00 €
31/12/2005 31/12/2008 Caracterización cromática de los pigmentos del vino tinto. Mediante técnicas de colorimetría triestímulo. Modelos predictivos del color en función de la composición polifenólica (AGL2005-07245-C03-02) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 111.860,00 €
01/01/2002 31/12/2005 Improving Organoleptic Quality of African Robusta Coffee Through Marker Assisted Selection (IQAR) (ICA4-CT-2001-10068) Commission of the European Communities (Europeo) 89.266,00 €
20/12/2000 20/12/2003 Elaboración de una base de datos de descriptores químicos, seleccionados mediante técnicas quimiométricas, para la predicción de propiedades (QSPR) de disolventes mixtos hidroorgánicos (BQU2000-0459) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional) 19.520,87 €
07/04/2000 06/10/2001 Desarrollo de un sistema automatizado de análisis de los efluentes de una planta de clorosa (PTR1995-0432-OP) Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (Nacional) 77.230,05 €

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
23/07/2024 22/07/2025 Análisis de isoprenoides en tomates obtenidos mediante nuevos enfoques agrosostenibles (5208/0387) Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Estación Experimental del Zaidín) (Desconocido)
01/04/2024 31/03/2025 Nuevos avances en la inspección de grasa de cerdo ibérico mediante imagen espectral infrarroja (5106/1046) Sánchez Romero Carvajal Jabugo, S.A. (Desconocido)
16/06/2023 15/06/2024 Aplicación de fuentes naturales de biomoléculas para la estabilización del color de vinos tintos del Condado de Huelva. (4860/0176) Asociación Casa del Vino del Condado de Huelva (Desconocido)
07/06/2023 06/06/2024 Investigación del potencial bio y tecnofuncional de productos y subproductos de uvas de clima cálido. (4852/1043) Consejo Regulador de la Denominación de Origen Condado de Huelva (Desconocido)
18/01/2023 17/07/2023 Análisis de isoprenoides en tomates obtenidos mediante nuevos enfoques agrosostenibles. (4707/0387) Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Estación Experimental del Zaidín) (Desconocido)
14/12/2022 31/03/2024 Desarrollo de nuevos algoritmos quiiométricos basados en técnicas ópticas para la inspección rápida de la grasa del cerdo ibérico (4697/1046) Sánchez Romero Carvajal Jabugo, S.A. (Desconocido)
24/06/2022 22/06/2024 Componentes biofuncionales de subproductos naturales de la industria enológica (4573/1098) Alvinesa Natural Ingredients, S.A. (Desconocido)
10/06/2022 09/06/2023 Investigación del potencial bio y tecnofuncional de productos y subproductos de uvas de clima cálido (4548/0176) Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Condado de Huelva y Vinagre del Condado de Huelva (Desconocido)
22/03/2022 21/03/2023 Análisis de carotenoides en matrices y extractos obtenidos mediante tecnologías sostenibles (4449/0387) Universitat de Valencia Estudi General de Valencia (Desconocido)
14/12/2021 13/12/2022 Análisis de carotenoides en microalgas y derivados (4369/0387) Universitat de Valencia Estudi General de Valencia (Desconocido)
01/04/2021 31/01/2022 Propiedades antioxidantes de subproductos de la industria enológica (4141/1098) Alvinesa Natural Ingredients, S.A. (Desconocido)
31/03/2021 30/03/2022 Uso de tecnología de imagen hiperespectral y aplicación de herramientas quimiométricas para el análisis de ácidos grasos en muestras de cerdo ibérico (4082/1046) Sánchez Romero Carvajal Jabugo, S.A. (Desconocido)
01/08/2020 31/07/2021 Análisis de carotenoides en microalgas (3909/0387) ALGALIMENTO, S.L. (Desconocido)
05/06/2020 04/06/2021 Evaluación integral de cultivos de frutos de hueso mediante tecnología hiperespectral (3863/1046) AMBLING INGENIERÍA Y SERVICIOS, S.L. (Desconocido)
01/04/2020 31/03/2021 Aplicación de fuentes naturales de biomoléculas en vinificación, para la estabilización del color de vinos tintos del Condado de Huelva. (3937/0176) Asociación Casa del Vino del Condado de Huelva (Desconocido)
01/04/2020 31/03/2021 Control de propiedades tecnológicas y funcionales de productos enológicos. Evaluación del impacto del cambio climático. (3938/1043) Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Condado de Huelva y Vinagre del Condado de Huelva (Desconocido)
31/01/2019 30/01/2020 Viabilidad de un procedimiento en continuo para la mejora de la extracción de color y compuestos volátiles en verificación (3573/0109) Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Condado de Huelva y Vinagre del Condado de Huelva (Desconocido)
08/01/2019 07/01/2020 Aplicación de técnicas ópticas al control de propiedades tecnológicas y funcionales de productos enológicos (3578/0363) Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Condado de Huelva y Vinagre del Condado de Huelva (Desconocido)
01/12/2017 31/05/2019 Caracterización de fertilizantes sólidos minerales para la optimización y validación de un método de marcado y detección específicas del producto comercial (3205/0169) FERTIBERIA, S.A. (Desconocido)
15/07/2014 15/02/2015 Validación de resultados para la acreditación de un panel sensorial de vinos y estudio de la relevancia del color en la fase visual. (2274/0242) Laboratorio Agroalimentario Industrial, S.L. (Desconocido)
15/09/2013 14/09/2014 Investigación de la relación entre la composición y el color de alimentos e influencia en la calidad comercial. Control de procesos enológicos por medida de color. (2014/0242) Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Condado de Huelva y Vinagre del Condado de Huelva (Desconocido)
04/09/2013 03/04/2014 Panel de cata de vino. Asesoramiento en el desarrollo, funcionamiento y verificación de dicho panel. (2058/0242) Laboratorio Agroalimentario Industrial, S.L. (Desconocido)
03/10/2011 02/01/2012 Tratamiento de resultados de análisis sensorial de vinos. Concurso Internacional de Vinos y Espirituosos-Sevilla 2011. (1331/0242) Inversiones Sobrecases S.L. (Desconocido)
17/02/2004 17/02/2005 Desarrollo de técnicas para la caracterización de sustancias peligrosas en aguas y vertidos (OG-051/04) Confederación Hidrográfica del Guadalquivir (Delegación de Sevilla) (Desconocido)
20/02/2003 - Realización del programa de mejora de la calidad del aceite de oliva campaña 2002-2003 (OG-073/03) Empresa Pública para el Desarrollo Agrario y Pesquero de Andalucía, S.A. (Desconocido)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
01/01/2020 31/12/2020 Ayudas para el uso de los Servicios Generales de Investigación (PPI517/2020) Universidad de Sevilla (Local) 1.095,00 €
22/07/2012 26/07/2012 "XXVth International Conference on Polyphenols". Florencia (Italia) (PP2012-06-044) Universidad de Sevilla (Local) 1.040,00 €
01/02/2012 30/04/2012 Evaluación de las posibilidades de mejoras de la calidad nutricional de productos agropecuarios ricos en carotenoides y del desarrollo de productos funcionales (OTR2011-OE02) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 2.500,00 €
11/11/2010 15/03/2011 Estudio de los perfiles de flavonoides en la naranja amarga y sus derivados azucarados para su empleo en la detección del fraude alimentario (OTR2010-PC38) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 2.000,00 €
30/12/2008 30/04/2009 Jornadas de difusión científica. QUIFIMAT2008 (OTRI/08-OE22) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 3.000,00 €
03/12/2007 03/02/2008 Extensión PCT de la patente española P200603216 (OTRI/06-CT26) Universidad de Sevilla(Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 836,00 €
31/10/2007 31/12/2007 Jornadas de difusión científica QUIFIMAT 2007 (OTRI/06-OE08) Universidad de Sevilla(Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 2.500,00 €