Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Maria Jose Martin Piñero

Predoctoral PIF FPI Ministerio
mjmartin@us.es
Tipo Año Título Fuente
Artículo2022 Elaboration and characterization of nanoemulsion with orange essential oil and pectin JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2022 Influence of nanoemulsion/gum ratio on droplet size distribution, rheology and physical stability of nanoemulgels containing inulin and omega-3 fatty acids. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2021 Influence of different dispersing systems on rheological and microstructural properties of citrus fiber suspensions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Ponencia2021 Propiedades interfaciales del tensioactivo Appyclean 6548 VII Jornada EPS. Sinergias en la Investigación en STEM (2021)
Capítulo2021 Propiedades interfaciales del tensioactivo Appyclean 6548 Sinergias en la investigación en STEM
Artículo2020 Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Ponencia2020 Development of an emulgel type format based on rosemary essential oil and a fumed silica. Influence of a shear post-treatment on its final properties Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019)
Artículo2020 Improvement of the rheological properties of rosemary oil nanoemulsions prepared by microfluidization and vacuum evaporation JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2020 Processing and formulation optimization of mandarin essential oil-loaded emulsions developed by microfluidization MATERIALS
Ponencia2020 Rheology and physical stability of rosemary essential oil emulsions Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019)
Artículo2019 Development of rosemary essential oil nanoemulsions using a wheat biomass-derived surfactant COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Artículo2019 Effect of heating temperature of a novel wheat-derived surfactant on a mixture of thyme essential oil/surfactant and on the final emulsions COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2019 Influence of the welan gum biopolymer concentration on the rheological properties, droplet size distribution and physical stability of thyme oil/W emulsions INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Capítulo2019 Production of food bioactive-loaded nanostructures by microfluidization Nanoencapsulation of Food Ingredients by Specialized Equipment: Volume 3 in the Nanoencapsulation in the Food Industry series
Artículo2019 Variables de procesado en homogeneizador de alta presión que influyen en la estabilidad física de emulsiones aceite esencial de tomillo/agua Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2018 Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas Afinidad: revista de química teórica y aplicada

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/01/2021 31/05/2023 Investigador/a Producción y caracterización de nanoemulgeles de aceite esencial de limón. Microfluidización versus Ultrasonido (US-1380760) Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad (Autonómico)
01/01/2016 31/12/2018 Investigador/a Evaluación de la Homogeneización por Microcanales para la Preparación y Caracterización de Emulsiones Submicrónicas de Aceites Esenciales (CTQ2015-70700-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2016 31/12/2018 Contratado Evaluación de la Homogeneización por Microcanales para la Preparación y Caracterización de Emulsiones Submicrónicas de Aceites Esenciales (CTQ2015-70700-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado