Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Verónica Segura Montero

PAIDI
vsegura@us.es
Tipo Año Título Fuente
Artículo2023 A highly sensitive method for the detection of hydrolyzed gluten in beer samples using LFIA FOODS
Artículo2023 Clinical utility of urinary gluten immunogenic peptides in the follow-up of patients with coeliac disease. ALIMENTARY PHARMACOLOGY & THERAPEUTICS
Artículo2023 Evaluation of the Usefulness of an Automatable Immunoassay for Monitoring Celiac Disease by Quantification of Immunogenic Gluten Peptides in Urine NUTRIENTS
Artículo2023 Rapid Anti-tTG-IgA Screening Test for Early Diagnosis of Celiac Disease in Pediatric Populations NUTRIENTS
Capítulo2022 Celiac Disease, Management, and Follow-Up Immunology of the GI Tract
Artículo2022 Controls and result interpretations in studies of urine gluten peptide determinations. Clinical and translational gastroenterology
Artículo2021 Challenges of monitoring the gluten-free diet adherence in the management and follow-up of patients with celiac disease. NUTRIENTS
Revisión2021 Food safety and cross-contamination of gluten-free products: a narrative review NUTRIENTS
Revisión2021 New insights into non-dietary treatment in celiac disease: emerging therapeutic options NUTRIENTS
Artículo2021 Oral consumption of bread from an RNAi wheat line with strongly silenced gliadins elicits no immunogenic response in a pilot study with celiac disease patients NUTRIENTS
Capítulo2021 Oral enzyme strategy in celiac disease Biotechnological Strategies for the Treatment of Gluten Intolerance
Artículo2021 Persistent villous atrophy in De novo adult patients with celiac disease and strict control of gluten-free diet adherence: a multicenter prospective study (CADER study) AMERICAN JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY
Artículo2021 Rapid, effective, and versatile extraction of gluten in food with application on different immunological methods FOODS
Artículo2020 Exposure sources, amounts and time course of gluten ingestion and excretion in patients with coeliac disease on a gluten-free diet ALIMENTARY PHARMACOLOGY & THERAPEUTICS
Artículo2020 Most Patients With Celiac Disease on Gluten-Free Diets Consume Measurable Amounts of Gluten GASTROENTEROLOGY
Artículo2020 Negative predictive value of the repeated absence of gluten immunogenic peptides in the urine of treated celiac patients in predicting mucosal healing: new proposals for follow-up in celiac disease AMERICAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION
Artículo2020 Nuevos horizontes para la enfermedad celiaca: terapias no dietéticas RESCIFAR Revista Española de Ciencias Farmacéuticas
Artículo2019 Celiac Immunogenic Potential of -Gliadin Epitope Variants from Triticum and Aegilops Species NUTRIENTS
Artículo2019 Prospective longitudinal study: use of faecal gluten immunogenic peptides to monitor children diagnosed with coeliac disease during transition to a gluten-free diet ALIMENTARY PHARMACOLOGY & THERAPEUTICS
Artículo2018 The Dietary Intervention of Transgenic Low-Gliadin Wheat Bread in Patients with Non-Celiac Gluten Sensitivity (NCGS) Showed No Differences with Gluten Free Diet (GFD) but Provides Better Gut Microbiota Profile NUTRIENTS
Corrección2017 Fecal Gluten Peptides Reveal Limitations of Serological Tests and Food Questionnaires for Monitoring Gluten-Free Diet in Celiac Disease Patients (vol 111, pg 1456, 2016) AMERICAN JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY
Artículo2016 Fecal gluten peptides reveal limitations of serological tests and food questionnaires for monitoring gluten-free diet in celiac disease patients AMERICAN JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/02/2020 30/04/2022 Contratado Nutripeptidoma del líquido amniótico y sus implicaciones en las patologías relacionadas con el gluten (US-15332) Junta de Andalucía (Consejería de Economía y Conocimiento) (Autonómico)
01/01/2020 30/06/2023 Investigador/a Nuevos métodos de alta precisión para el diagnóstico de intolerancia al gluten (CELISIN) (RTC2019-6806-1) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2020 31/03/2023 Contratado Estudio del impacto de los péptidos del gluten en fluidos corporales: repercusión en los procesos inflamatorios sistémicos y en la inmunomodulación de la enfermedad celíaca y patologías asociadas (P18-RT-3004) Junta de Andalucía (Consejería de Economía y Conocimiento) (Autonómico)
01/09/2016 30/04/2019 Contratado Métodos rápidos de Análisis de Péptidos Inmunogénicos Alimenticios en Orina (Urinestest) (RTC-2016-5452-1) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2014 31/12/2017 Contratado Métodos para el diagnóstico confirmatorio de la enfermedad celíaca y el seguimiento de dieta sin gluten (RTC-2014-2401-1) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
05/07/2010 31/03/2011 Contratado Selección de semillas de avena aptas para enfermos celíacos (AT2010/13/L5.2) Universidad de Málaga (Autonómico)
21/06/2010 31/12/2012 Contratado Métodos para la monitorización de los péptidos inmunogéneticos del gluten en muestras clínicas y alimenticias (IPT-010000-2010-026) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
11/12/2017 31/12/2019 Contratado Test doméstico para la monitorización de la dieta sin gluten (GLUTENDETECT) (3211/0118) Biomedal, S.L. (Desconocido)

Transferencia de Conocimiento

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/02/2020 31/10/2021 Contratado Desarrollo de métodos analíticos automatizables y de alta sensibilidad para la detección cuantitativa de péptidos de gluten en orina para laboratorios clínicos (AT17_5489_USE) Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad (Autonómico)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado