Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

María Teresa González De La Rosa

Predoctoral PIF FPU Ministerio
mgonzalez18@us.es
Área de conocimiento: Bioquímica y Biología Molecular
Departamento: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Grupo: InmunoNutrición e InmunoMetabolismo - CTS-1074 (Universidad de Sevilla)
Centro mixto: Instituto de Biomedicina de Sevilla (IBIS)

Investiga en

Tipo Año Título Fuente
Artículo2025 Characterization of Rugulopteryx okamurae algae: A source of bioactive peptides, omega-3 fatty acids, and volatile compounds FOOD CHEMISTRY
Artículo2025 Exploring Tenebrio molitor as a source of low-molecular-weight antimicrobial peptides using a n in silico approach: correlation of molecular features and molecular docking JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2025 Microbiota-derived extracellular vesicles: current knowledge, gaps, and challenges in precision nutrition FRONTIERS IN IMMUNOLOGY
Artículo2025 Neuroprotective effect of mealworm protein hydrolysate-derived bioactive peptides in human microglial cells Journal of Insects as Food and Feed
Artículo2024 Edible insects as source of biopeptides and their role in immunonutrition FOOD & FUNCTION
Artículo2024 Evaluation of immunomodulatory properties of phenolic extracts from olive mill by-products using Caco-2 cells and molecular docking analysis Journal of Agriculture and Food Research
Artículo2024 Identification of the bioavailable peptidome of chia protein hydrolysate and the in silico evaluation of its antioxidant and ACE inhibitory potential. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2024 Identification, characterization, and molecular docking of immunomodulatory oligopeptides from bioavailable hempseed protein hydrolysates FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2024 Immunomodulatory properties of hempseed oligopeptides in an LRRK2-associated Parkinson's disease animal model FOOD & FUNCTION
Artículo2024 Mediterranean Diet Combined with Regular Aerobic Exercise and Hemp Protein Supplementation Modulates Plasma Circulating Amino Acids and Improves the Health Status of Overweight Individuals NUTRIENTS
Artículo2024 Production, characterisation, and biological properties of Tenebrio molitor-derived oligopeptides FOOD CHEMISTRY
Artículo2023 Protein-based nutritional strategies to manage the development of diabetes: Evidence and challenges on human studies FOOD & FUNCTION
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
10/03/2025 09/03/2028 Investigador/a Desarrollo de nanoingredientes neuroprotectores a partir de subproductos de la industria oleícola (NANOFOOD4BRAIN-FRA2025-SMP) Fundación Ramón Areces (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
20/05/2024 19/02/2025 Investigador/a Evaluación de las propiedades saludables de ingredientes alimenticios a base de insectos (5150/1030) Insekt Label Biotech (Desconocido)
23/07/2024 22/02/2025 Investigador/a Estudio de las propiedades saludables de hidrolizados proteicos a base de subproductos pesqueros (5201/1030) BARNA, S.A. (Desconocido)
22/01/2025 21/07/2025 Investigador/a Estudio de las propiedades anti-inflamatorias de péptidos bioactivos presentes en hidorlizados proteicos obtenidos a partir de harina de insecto (5349/1030) Insekt Label Biotech (Desconocido)
03/04/2025 02/04/2026 Investigador/a Desarrollo de un nuevo proceso de elaboración para ibérico basado en el aumento de glutatión y el efecto "Kokumi" (5415/1030) Cárnicas Chico, S.L. (Desconocido)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado