Ver Financiación - Prisma - Unidad de Bibliometría

Obtención y desarrollo sostenible de péptidos neuroprotectores de la semilla de cáñamo (NeuroHPep)

Referencia: US-1381492

Tipo: Proyecto de investigación
Programa financiador: Proyectos I+D+i FEDER Andalucía 2014-2020 - Emergente
Entidad financiadora: Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad
Ámbito: Autonómico
Convocatoria competitiva:
Fecha de inicio: 01/01/2022
Fecha de fin: 31/12/2023
Participantes en la financiación
Nombre Rol
Millán Linares, María del Carmen Responsable
Montserrat de la Paz, Sergio Investigador/a
Millán Rodríguez, Francisco Investigador/a
Pedroche Jiménez, Justo Javier Investigador/a
Toscano Sánchez, Rocío Investigador/a
Villanueva Lazo, Álvaro Investigador/a
Rodríguez Martín, Noelia María Investigador/a
Claro Cala, Carmen María Investigador/a
Benito Latasa de Aranibar, Itziar Investigador/a
Nobrega, Clevio Investigador/a
Millán Linares, María del Carmen Contratado
Publicaciones relacionadas
Tipo Año Título Fuente
Artículo 2024 Identification of the bioavailable peptidome of chia protein hydrolysate and the in silico evaluation of its antioxidant and ACE inhibitory potential. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo 2024 Identification, characterization, and molecular docking of immunomodulatory oligopeptides from bioavailable hempseed protein hydrolysates FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo 2024 Immunomodulatory properties of hempseed oligopeptides in an LRRK2-associated Parkinson's disease animal model FOOD & FUNCTION
Artículo 2024 Immunomodulatory properties of hempseed oligopeptides in an LRRK2-associated Parkinson's disease animal model FOOD & FUNCTION
Artículo 2023 Antimicrobial plant-derived peptides obtained by enzymatic hydrolysis and fermentation as components to improve current food systems TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Editorial 2023 Current research on antioxidant, anti-inflammatory and anti-obesity potential of food extracts. FOODS
Revisión 2023 Evidence of immunomodulatory food-protein derived peptides in human nutritional interventions: review on the outcomes and potential limitations NUTRIENTS
Artículo 2023 Hemp protein hydrolysates modulate inflammasome-related genes in microglial cells Biology
Artículo 2023 Nutritional composition, ultrastructural characterization, and peptidome profile of antioxidant hemp protein hydrolysates FOOD BIOSCIENCE
Artículo 2023 Production and identification of immunomodulatory peptides in intestine cells obtained from hemp industrial by-products FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo 2023 Protein-based nutritional strategies to manage the development of diabetes: Evidence and challenges on human studies FOOD & FUNCTION
Artículo 2022 Kiwicha (Amaranthus Caudatus L.) protein hydrolysates reduce intestinal inflammation by modulating NLRP3 inflammasome pathway FOOD & FUNCTION
Nota: la fuente de financiación de las publicaciones se ha obtenido de WOS