Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Maria Del Pilar Segura Borrego

PROYECTOS MINECO
msegura2@us.es

Investiga en

Tipo Año Título Fuente
Artículo2024 Could the aroma of spices produce a cross-modal enhancement of food saltiness and contribute to reducing salt intake? JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2024 Identification of potential volatile markers for characterizing Argentine wine vinegars based on their production process Talanta Open
Artículo2024 Impact of fig maceration under various conditions on physicochemical and sensory attributes of wine vinegar: A comprehensive characterization study JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Artículo2024 Multidimensional fluorescence spectroscopic characterization of Spain's top-selling gins: Category and alcohol content MICROCHEMICAL JOURNAL
Artículo2024 Under-vine Zulla cover crop: Effect on glycosidic aroma precursors of Vitis vinifera L. cv Syrah musts SCIENTIA HORTICULTURAE
Artículo2023 Iberian dry-cured ham sliced: Influence of vacuum packaging on volatile profile during chill-storage Food Packaging and Shelf Life
Artículo2022 A non-destructive sampling method for food authentication using gas chromatography coupled to mass spectrometry or ion mobility spectrometry FOOD CHEMISTRY
Artículo2022 Discrimination of defective dry-cured Iberian ham determining volatile compounds by non-destructive sampling and gas chromatography LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2022 Influence of the ripening chamber's geographical location on dry-cured Iberian ham's key odorants FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2022 Influence of the washing process and the time of fruit harvesting throughout the day on quality and chemosensory profile of organic extra virgin olive oils FOODS
Artículo2021 Delineating the extra-virgin olive oil aroma blueprint by multiple headspace solid phase microextraction and differential-flow modulated comprehensive two-dimensional gas chromatography JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A
Artículo2020 Characterization of the aroma profile and key odorants of the Spanish PDO wine vinegars FOOD CHEMISTRY
Artículo2020 Comparison of the novel thin film-solid phase microextraction and sorptive extraction methods for Picual and Hojiblanca olive oil volatile fraction analysis in headspace FOODS
Artículo2019 A comparative study of the volatile profile of wine vinegars with protected designation of origin by headspace stir bar sorptive extraction FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
22/05/2023 21/05/2026 Contratado Investigación y desarrollo de tripas naturales deshidratadas multicapa para la mejora de las propiedades físico-químicas, microbiológicas, nutricionales, y sensoriales de los embutidos (4876/1045) UNITED CARO RESARCH AND DEVELOPMENT (Desconocido)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
07/10/2019 20/12/2019 Responsable Estancias. Università Degli Studi di Torino. Dpt. di Scienza e tecnologia del Farmaco. Italia (PP2019-ES031) Universidad de Sevilla (Local)

Transferencia de Conocimiento

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
28/02/2022 31/05/2023 Investigador/a Desarrollo e implementación de una herramienta basada en machine learning para el control y autenticidad "in situ" de vinagres de alta calidad: Experiencia Piloto en los Consejos Reguladores de Andalucía (AT 21_00018) Junta de Andalucía (Consejería de Transformación Económica, Industria, Conocimiento y Universidades) (Autonómico)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado