Artículo | 2024 |
Characterization of emulgels formulated with phycocyanin and diutan gum as a novel approach for biocompatible delivery systems
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INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES |
Artículo | 2024 |
Cricket protein as an innovative emulsifier for avocado oil: formulation and characterization of sustainable emulsions
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APPLIED SCIENCES-BASEL |
Artículo | 2024 |
Formulation and Characterization of Sustainable Algal-Derived Nanoemulgels: A Green Approach to Minimize the Dependency on Synthetic Surfactants
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POLYMERS |
Artículo | 2024 |
Influence of the use of 3D printing technology for teaching chemistry in STEM disciplines
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COMPUTER APPLICATIONS IN ENGINEERING EDUCATION |
Artículo | 2024 |
Investigation of linseed oil-in-water nanoemulsions with an ecological surfactant: Interfacial activity, stability and rheological enhancements
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JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS |
Artículo | 2023 |
Development of Avocado and Lemon Oil Emulgels Based on Natural Products: Phycocyanin and Pectin
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PHARMACEUTICS |
Artículo | 2023 |
Microfluidization and characterization of phycocyanin-based emulsions stabilised using a fumed silica
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LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Artículo | 2023 |
Relationship between HLB number and predominant destabilization process in microfluidized nanoemulsions formulated with lemon essential oil
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APPLIED SCIENCES-BASEL |
Artículo | 2022 |
Gamification in Engineering Education: The Use of Classcraft Platform to Improve Motivation and Academic Performance
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APPLIED SCIENCES-BASEL |
Artículo | 2022 |
Influence of type and concentration of biopolymer on β-carotene encapsulation efficiency in nanoemulsions based on linseed oil
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POLYMERS |
Artículo | 2022 |
Optimization of sonication parameters to obtain food emulsions stabilized by zein: formation of zein–diutan gum/zein–guar gum complexes
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JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
Artículo | 2022 |
Relation between droplet size distributions and physical stability for zein microfluidized emulsions.
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POLYMERS |
Artículo | 2021 |
Impact of microfluidization on the emulsifying properties of zein-based emulsions: influence of diutan gum concentration
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MATERIALS |
Artículo | 2021 |
Influencia del uso de Socrative en aulas de secundaria para mejorar el proceso de enseñanza-aprendizaje en formulación y nomenclatura química
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Artículo | 2020 |
Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers
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JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
Ponencia | 2020 |
Development of an emulgel type format based on rosemary essential oil and a fumed silica. Influence of a shear post-treatment on its final properties
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Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019) |
Artículo | 2020 |
Development of food-grade Pickering emulsions stabilized by a biological macromolecule (xanthan gum) and zein
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INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES |
Capítulo | 2020 |
Evaluación de las competencias adquiridas en cursos de postgrado del área de ingeniería y arquitectura mediante una aplicación móvil
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Innovación Docente e Investigación en Ciencias, Ingeniería y Arquitectura. Avanzando en el proceso de enseñanza-aprendizaje |
Capítulo | 2020 |
Evaluación de las competencias adquiridas en cursos de postgrado del área de ingeniería y arquitectura mediante una aplicación móvil
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II Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: Avanzando en las Áreas de Conocimiento |
Capítulo | 2020 |
Gestión de la participación y evaluación de los estudiantes mediante una aplicación móvil. Parte I: Teoría y seminarios
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Panorama actual de la enseñanza de las ciencias |
Capítulo | 2020 |
Gestión de la participación y evaluación de los estudiantes mediante una aplicación móvil. Parte II: Teoría y seminarios
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Panorama actual de la enseñanza de las ciencias |
Artículo | 2020 |
Preparation and characterization of emulgels loaded with sweet fennel oil
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Journal of Dispersion Science and Technology |
Artículo | 2020 |
Processing and formulation optimization of mandarin essential oil-loaded emulsions developed by microfluidization
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MATERIALS |
Capítulo | 2020 |
Propuesta de innovación docente para mejorar la participación y el proceso de enseñanza-aprendizaje en formulación química para alumnos de educación secundaria obligatoria
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Innovación Docente e Investigación en Ciencias, Ingeniería y Arquitectura. Avanzando en el proceso de enseñanza-aprendizaje |
Capítulo | 2020 |
Propuesta de innovación docente para mejorar la participación y el proceso de enseñanza-aprendizaje en formulación química para alumnos de ESO
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II Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: Avanzando en las Áreas de Conocimiento |
Ponencia | 2020 |
Rheology and physical stability of rosemary essential oil emulsions
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Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019) |
Ponencia | 2020 |
Satisfacción del alumnado y profesorado en escenarios de semipresencialidad por las exigencias sanitarias por la covid-19
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II Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: Avanzando en las Áreas de Conocimiento |
Capítulo | 2020 |
Satisfacción del alumnado y profesorado en escenarios de semipresencialidad por las exigencias sanitarias por la COVID-19
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II Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: Avanzando en las Áreas de Conocimiento |
Artículo | 2020 |
Strategies for reducing Ostwald ripening phenomenon in nanoemulsions based on thyme essential oil
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JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
Artículo | 2019 |
A comparison of microfluidization and sonication to obtain lemongrass submicron emulsions. Effect of diutan gum concentration as stabilizer
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LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Capítulo | 2019 |
Aplicación móvil como sistema de evaluación y para la mejora de la participación del alumnado en docencia teórica de la asignatura tecnología ambiental
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Nuevas técnicas docentes |
Ponencia | 2019 |
Aplicación móvil como sistema de evaluación y para la mejora de la participación del alumnado en docencia teórica de la asignatura tecnología ambiental
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CUICIID 2019: Congreso universitario internacional sobre la comunicación en la profesión y en la Universidad de hoy IX: Contenidos, investigación, innovación y docencia: 23 y 24 octubre |
Artículo | 2019 |
Development of emulgels formulated with sweet fennel oil and rhamsan gum, a biological macromolecule produced by Sphingomonas
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INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES |
Artículo | 2019 |
Effectiveness of mobile devices as audience response systems in the chemistry laboratory classroom
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COMPUTER APPLICATIONS IN ENGINEERING EDUCATION |
Artículo | 2019 |
Electrorheological behaviour of suspensions in silicone oil of doped polyaniline nanostructures containing carbon nanoparticles
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JOURNAL OF INTELLIGENT MATERIAL SYSTEMS AND STRUCTURES |
Artículo | 2019 |
Encapsulation of beta-carotene in emulgels-based delivery systems formulated with sweet fennel oil
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LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Artículo | 2019 |
Influence of a shear post-treatment on rheological properties, microstructure and physical stability of emulgels formed by rosemary essential oil and a fumed silica
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JOURNAL OF FOOD ENGINEERING |
Artículo | 2019 |
Influence of the homogenization pressure on the rheology of biopolymer-stabilized emulsions formulated with thyme oil
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FLUIDS |
Artículo | 2019 |
Injectable hydrogels based on pluronic/water systems filled with alginate microparticles for biomedical applications
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MATERIALS |
Artículo | 2019 |
Linear and non-linear flow behavior of welan gum solutions
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RHEOLOGICA ACTA |
Capítulo | 2019 |
Production of food bioactive-loaded nanostructures by microfluidization
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Nanoencapsulation of Food Ingredients by Specialized Equipment: Volume 3 in the Nanoencapsulation in the Food Industry series |
Capítulo | 2019 |
Uso de tecnología 3D para mejorar el proceso de enseñanza-aprendizajes en cursos introductorios de química
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Innovación Docente e Investigación en Ciencias, Ingeniería y Arquitectura |
Artículo | 2018 |
Development and characterisation of a continuous phase based on a fumed silica and a green surfactant with emulsion applications
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COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS |
Artículo | 2018 |
Development of food emulsions containing an advanced performance xanthan gum by microfluidization technique
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FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL |
Artículo | 2018 |
Effect of temperature and shear on the microstructure of a microbial polysaccharide secreted by Sphingomonas species in aqueous solution
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INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES |
Artículo | 2018 |
Enhancing rosemary oil-in-water microfluidized nanoemulsion properties through formulation optimization by response surface methodology
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LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Ponencia | 2018 |
Estudio de la estabilidad física, propiedades reológicas y microestructura de sistemas aerosil 200/agua. Influencia de un tensioactivo no iónico
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IV jornada de investigación y postgrado |
Artículo | 2018 |
Estudio reológico y análisis sensorial de cuatro detergentes comerciales denominados "detergente-gel"
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Artículo | 2018 |
Influence of primary homogenization step on microfluidized emulsions formulated with thyme oil and Appyclean 6548
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JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY |
Artículo | 2018 |
Influencia de la formulación en emulsiones dobles con ingredientes ecológicos preparadas mediante una técnica microfluídica
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Artículo | 2018 |
Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Ponencia | 2018 |
Injectable hydrogels based on pluronic/water systems filled with alginate microparticles: rheological characterization
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9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON TIMES OF POLYMERS AND COMPOSITES: FROM AEROSPACE TO NANOTECHNOLOGY |
Ponencia | 2018 |
Methodology for the development of ecological emulsions formulated with green solvents or essential oils
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IV jornada de investigación y postgrado |
Artículo | 2018 |
Strategy for the development and characterization of environmental friendly emulsions by microfluidization technique
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JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION |
Artículo | 2018 |
The role of processing temperature in flocculated emulsions
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INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH |
Artículo | 2018 |
Time-dependent behavior in analyte-, temperature-, and shear-sensitive Pluronic PE9400/water systems
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COLLOID AND POLYMER SCIENCE |
Artículo | 2017 |
Assessing differences between Ostwald ripening and coalescence by rheology, laser diffraction and multiple light scattering
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COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES |
Artículo | 2017 |
Methodology to estimate the yield stress applied to ultraconcentrated detergents as model systems
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CHEMICAL ENGINEERING SCIENCE |
Artículo | 2017 |
Progress in the Formulation of Concentrated Ecological Emulsions for Agrochemical Application Based on Environmentally Friendly Ingredients
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ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING |
Artículo | 2016 |
A further step in the development of oil-in-water emulsions formulated with a mixture of green solvents
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INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH |
Artículo | 2016 |
Development of eco-friendly emulsions produced by microfluidization technique
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JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY |
Artículo | 2016 |
Optimization of a green emulsion stability by tuning homogenization rate
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RSC ADVANCES |
Ponencia | 2016 |
Reología aplicada & tecnología de coloides. Aplicaciones en ingeniería de productos
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III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas |
Artículo | 2016 |
Shear-induced structural transitions in a model fabric softener containing an esterquat surfactant
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JOURNAL OF SURFACTANTS AND DETERGENTS |
Artículo | 2016 |
Uso de una aplicación móvil para aumentar la motivación del alumnado en formulación y nomenclatura química
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Artículo | 2015 |
Controlled production of eco-friendly emulsions using direct and premix membrane emulsification
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CHEMICAL ENGINEERING RESEARCH & DESIGN |
Artículo | 2015 |
Influence of the concentration of a polyoxyethylene glycerol ester on the physical stability of submicron emulsions
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CHEMICAL ENGINEERING RESEARCH & DESIGN |
Artículo | 2015 |
Relationship of rheological and microstructural properties with physical stability of potato protein-based emulsions stabilized by guar gum
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FOOD HYDROCOLLOIDS |
Artículo | 2014 |
Development of eco-friendly submicron emulsions stabilized by a bio-derived gum
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COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES |
Ponencia | 2014 |
La simulación por ordenador como herramienta de aprendizaje de procesos reales en prácticas de planta piloto
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FECIES 2013: X Foro Internacional sobre Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior |
Artículo | 2014 |
Physical characterization of eco-friendly O/W emulsions developed through a strategy based on product engineering principles
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AICHE JOURNAL |
Artículo | 2013 |
Caracterización reológica de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico
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Afinidad: revista de química teórica y aplicada |
Artículo | 2013 |
Physical characterization of a commercial suspoemulsion as a reference for the development of suspoemulsions
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CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY |