RHEO TECH - Prisma - Unidad de Bibliometría

TECNOLOGÍA Y DISEÑO DE PRODUCTOS MULTICOMPONENTES - TEP-229 (RHEO TECH)

Tipo de colectivo: Grupo de investigación
Estado: Grupo definitivo
Ámbito: Andalucía
Instituciones: Universidad de Sevilla
Fecha de creación: 01/02/2006

Investiga en

Tipo Año Título Fuente
Artículo2025 Lab-scale biocomposite manufacturing: Exploring rice bran-based bioplastics reinforced with natural fillers through extrusion and injection molding RESOURCES CONSERVATION AND RECYCLING
Artículo2024 A Thermoresponsive injectable drug delivery system of chitosan/β-glycerophosphate with gellan gum/alginate microparticles INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2024 Agro-Waste Sweet Pepper Extract-Magnetic Iron Oxide Nanoparticles for Antioxidant Enrichment and Sustainable Nanopackaging POLYMERS
Artículo2024 Biodegradable Fiber-Reinforced Gluten Biocomposites for Replacement of Fossil-Based Plastics ACS OMEGA
Artículo2024 Biodegradable soy protein-based tablets for the controlled release of zinc INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Capítulo2024 Capacitación de estudiantes sobre la valorización de residuos y subproductos agrícolas dentro del marco de los Objetivos de Desarrollo Sostenible Educación al frente: transformación social en la era de la agenda 2030
Artículo2024 Characterization of emulgels formulated with phycocyanin and diutan gum as a novel approach for biocompatible delivery systems INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2024 Characterization of Gelatin-Polycaprolactone Membranes by Electrospinning. BIOMIMETICS
Artículo2024 Chitosan-Type-A-Gelatin Hydrogels Used as Potential Platforms in Tissue Engineering for Drug Delivery Gels (Basel, Switzerland)
Artículo2024 Comparative Effect of Antioxidant and Antibacterial Potential of Zinc Oxide Nanoparticles from Aqueous Extract of Nepeta nepetella through Different Precursor Concentrations. MATERIALS
Artículo2024 Development and Characterization of Edible Films Based on Cassava Starch Modified by Corona Treatment. FOODS
Capítulo2024 Development of Low-Calorie Mayonnaise-Type Sauces Enriched with the Prebiotic Plantago Ovata Springer Proceedings in Materials
Artículo2024 Development of rice bran-based bioplastics via injection molding: Influence of particle size and glycerol ratio RESOURCES CONSERVATION AND RECYCLING
Artículo2024 Eco-friendly disposable porous absorbents from gluten proteins through diverse plastic processing techniques JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Capítulo2024 Effect of a Thickening Agent on the Rheology of 3D Printed Gels from Red Seaweed Extracts Springer Proceedings in Materials
Artículo2024 Effect of different crosslinking agents on hybrid chitosan/collagen hydrogels for potential tissue engineering applications INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2024 Effect of Recycling on Thermomechanical Properties of Zein and Soy Protein Isolate Bioplastics PROCESSES
Artículo2024 Efficient and Sustainable Synthesis of Zinc Salt-Dependent Polycrystal Zinc Oxide Nanoparticles: Comprehensive Assessment of Physicochemical and Functional Properties APPLIED SCIENCES-BASEL
Capítulo2024 Experiencia docente multidisciplinar aplicando una metodologia basada en podcast Enseñanza e innovación educativa en el ámbito universitario
Capítulo2024 Extraction and Characterization of Carboxymethyl-cellulose from Cocoa Pod Husk Springer Proceedings in Materials
Artículo2024 Feasibility of Invasive Brown Seaweed Rugulopteryx okamurae as Source of Alginate: Characterization of Products and Evaluation of Derived Gels POLYMERS
Capítulo2024 Formulation of Nanostructured SiO2/D-Limonene Heat Transfer Fluids Springer Proceedings in Materials
Capítulo2024 Gelation Properties of a Sustainably Produced Fava Bean Concentrate Springer Proceedings in Materials
Artículo2024 Innovative Agrowaste Banana Peel Extract-Based Magnetic Iron Oxide Nanoparticles for Eco-Friendly Oxidative Shield and Freshness Fortification FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Artículo2024 Lychee peel extract-based magnetic iron oxide nanoparticles: Sustainable synthesis, multifaceted antioxidant system, and prowess in eco-friendly food preservation FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2024 Mechanical Stimulation and Aligned Poly(ε-caprolactone)-Gelatin Electrospun Scaffolds Promote Skeletal Muscle Regeneration ACS Applied Bio Materials
Editorial2024 Novel Food and Beverages: Production and Characterization FOODS
Artículo2024 Optimization of Ink Composition and 3D Printing Process to Develop Soy Protein-Based Scaffolds Gels (Basel, Switzerland)
Artículo2024 Optimization of Processing Conditions for Rice Bran-based Bioplastics Through Extrusion and Injection Molding JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2024 Pea protein-based bioplastics crosslinked with genipin: analysis of the crosslinking evolution JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2024 Properties of biopolymer blends based on Rugulopteryx okamurae and hydrophobic polycaprolactone (PCL) and hydrophilic acylated soy protein isolated (SPIa) ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
Artículo2024 Revalorisation of a residue from the maize-snack industry through the development of bio-based materials. Effect of the plasticiser JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2024 Rice Bran Valorization through the Fabrication of Nanofibrous Membranes by Electrospinning PROCESSES
Revisión2024 Seaweed as Basis of Eco-Sustainable Plastic Materials: Focus on Alginate POLYMERS
Artículo2024 Surface modification of titanium foams for modulated and targeted release of drug-loaded biocompatible hydrogel. Proof of concept JOURNAL OF DRUG DELIVERY SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2024 Sustainable Biocomposites Based on Invasive Rugulopteryx okamurae Seaweed and Cassava Starch SUSTAINABILITY
Artículo2024 Sustainable synthesis of ZnO and FexOy nanoparticles and their nanocomposite ZnFe2O4: Comprehensive characterization and applications in antioxidant activity and antibiotics degradation efficiency BIOORGANIC CHEMISTRY
Artículo2024 Synergistic Antioxidant and Preservative Potential of Tomato Extract–Magnetic Iron Oxide Nanoparticles in Bio-Coating and Food Applications COATINGS
Capítulo2024 Thermo-Reversible Oleogels Formulated with Monoglycerides or Beeswax as Oleogelator for Food Applications Springer Proceedings in Materials
Artículo2024 Thermoreversible oleogelation of fatty acid monoglyceride-containing sunflower oil from a rheological approach FOOD BIOSCIENCE
Artículo2024 Three-Dimensional Printing of Red Algae Biopolymers: Effect of Locust Bean Gum on Rheology and Processability Gels (Basel, Switzerland)
Artículo2024 Tuning the Mechanical and Functional Properties of Pea Protein-Based Bioplastics via Different Physical and Chemical Cross-Linking Methods ACS Applied Polymer Materials
Artículo2024 Unveiling the Impact of Gelation Temperature on the Rheological and Microstructural Properties of Type A Gelatin Hydrogels POLYMERS
Artículo2024 Use of protein-based matrices as amino acids source in in-vitro grapevine JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & BIOTECHNOLOGY
Artículo2023 A Circular Economy Approach in the Development of Superabsorbent Polymeric Matrices: Evaluation of the Mineral Retention SUSTAINABILITY
Artículo2023 Alternative sources of marine bioactive compounds from the Black Sea: isolation and characterization of fish skin collagen from Neogobius melanostomus (Pallas 1814) (Perciformes: Gobiidae) REGIONAL STUDIES IN MARINE SCIENCE
Capítulo2023 Aplicación de un ABP en carreras científicas Mejorando la enseñanza a través de la innovación educativa
Capítulo2023 Aprendizaje a través de debates y hojas de cálculo para asignaturas de la rama de Ingeniería Química Mejorando la enseñanza a través de la innovación educativa
Artículo2023 Assessment of a pedagogical model for STEM education:: combining technology and collaborative tasks Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Capítulo2023 Basic concepts of bulk rheology in food emulsions Materials Science and Engineering in Food Product Development
Artículo2023 Biocomposites from porcine plasma protein and urban parks and gardens green waste INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2023 Biodegradable guar-gum-based super-porous matrices for gastroretentive controlled drug release in the treatment of helicobacter pylori: a proof of concept INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
Artículo2023 Biorefinery concept in the meat industry: From slaughterhouse biowastes to superaborbent materials CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL
Artículo2023 Chitosan-based hydrogels obtained via photoinitiated click polymer IPN reaction JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
Corrección2023 Chitosan-based hydrogels obtained via photoinitiated click polymer IPN reaction (vol 379, 121735, 2023) JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
Libro2023 Ciencia en la Universidad, de docentes a estudiantes Ciencia en la Universidad, de docentes a estudiantes
Artículo2023 Desmodesmus sp. from biowaste to produce electrospinning membranes: Effect of ultrasounds and ozone pre-treatments JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERING
Artículo2023 Development of innovative clean label emulsions stabilized by vegetable proteins INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2023 Eco-friendly synthesis of ZnO-nanoparticles using Phoenix dactylifera L., polyphenols: physicochemical, microstructural, and functional assessment NEW JOURNAL OF CHEMISTRY
Artículo2023 Effect of Calcination Temperature and Time on the Synthesis of Iron Oxide Nanoparticles: Green vs. Chemical Method MATERIALS
Artículo2023 Effect of citric acid on porcine plasma protein bioplastics processed through injection moulding Reactive and Functional Polymers
Artículo2023 Effect of deacetylation degree and molecular weight on surface properties of chitosan obtained from biowastes FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2023 Effect of iron salt on slow fertilization through soy protein-based matrices JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2023 Effect of plasticizer composition on the properties of injection molded cassava starch-based bioplastics Food Packaging and Shelf Life
Artículo2023 Effect of zinc and protein content in different barley cultivars: use of controlled release matrices RENEWABLE AGRICULTURE AND FOOD SYSTEMS
Capítulo2023 Enseñando Biomateriales a través del aprendizaje colaborativo autónomo Ciclos de mejora en el aula. Curso 2022-23: experiencias de innovación docente de la Universidad de Sevilla
Artículo2023 Evaluation of rice bran varieties and heat treatment for the development of protein/starch-based bioplastics via injection molding INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Capítulo2023 Experiencia sobre una metodología de aprendizaje basada en problemas en el ámbito de la ingeniería Mejorando la enseñanza a través de la innovación educativa
Artículo2023 Functionalization routes for keratin from poultry industry side-streams—Towards bio-based absorbent polymers POLYMERS
Artículo2023 Hybrid polymeric Hydrogel-based biomaterials with potential applications in regenerative medicine JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
Artículo2023 Influence of Natural Crosslinkers on Chitosan Hydrogels for Potential Biomedical Applications Macromolecular Materials and Engineering
Artículo2023 Injectable Thermoresponsive Microparticle/Hydrogel System with Superparamagnetic Nanoparticles for Drug Release and Magnetic Hyperthermia Applications Gels (Basel, Switzerland)
Capítulo2023 Innovación para la seguridad alimentaria y la economía circular mediante la producción de harinas alimentarias y bioplásticos a partir de agrorresiduos Universidades y Agenda 2030. La cooperación universitaria andaluza comprometida con los ODS
Artículo2023 Large-scale synthesis of 2D-silica (SiOx) nanosheets using graphene oxide (GO) as a template material NANOSCALE
Artículo2023 Marine collagen-based antibacterial film reinforced with graphene and iron oxide nanoparticles. INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
Artículo2023 Novel hybrid electrospun poly(ε-caprolactone) nanofibers containing green and chemical magnetic iron oxide nanoparticles JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2023 Porous Thermoformed Protein Bioblends as Degradable Absorbent Alternatives in Sanitary Materials ACS Applied Polymer Materials
Capítulo2023 Producción de vídeos como incentivo de aprendizaje dentro del ámbito STEM Mejorando la enseñanza a través de la innovación educativa
Artículo2023 Quantifying the structure and properties of nanomagnetic iron oxide particles for enhanced functionality through chemical synthesis NANOMATERIALS
Artículo2023 Soy protein isolate as emulsifier of nanoemulsified beverages: rheological and physical evaluation FOODS
Artículo2023 Stabilization and valorization of beer bagasse to obtain bioplastics. POLYMERS
Artículo2023 Sustainable Integration of Zinc Oxide Nanoparticles: Enhancing Properties of Poly(ε-Caprolactone) Electrospun Nanofibers and Cast Films COATINGS
Artículo2023 Sustainable Nanomagnetism: Investigating the Influence of Green Synthesis and pH on Iron Oxide Nanoparticles for Enhanced Biomedical Applications. POLYMERS
Revisión2023 The use of biowaste for the production of biodegradable superabsorbent materials Current Opinion in Food Science
Artículo2023 Type-a gelatin-based hydrogel infiltration and degradation in titanium foams as a potential method for localised drug delivery. POLYMERS
Capítulo2023 Understanding interfacial rheology in food emulsions Materials Science and Engineering in Food Product Development
Artículo2023 Valorization of Honduran agro-food waste to produce bioplastics. POLYMERS
Artículo2023 Zein as a Basis of Recyclable Injection Moulded Materials: Effect of Formulation and Processing Conditions POLYMERS
Capítulo2022 Antimicrobial potential of protein-based bioplastics Protein-Based Biopolymers: From Source to Biomedical Applications
Capítulo2022 Aprendizaje cooperativo como metodología alternativa para la enseñanza de biomateriales Ciclos de mejora en el aula. Año 2021: experiencias de innovación docente de la Universidad de Sevilla
Capítulo2022 Autoaprendizaje colaborativo como metodología alternativa para Ingeniería Química Ciclos de mejora en el aula. Año 2021: experiencias de innovación docente de la Universidad de Sevilla
Artículo2022 Biocompatible and thermoresistant hydrogels based on collagen and chitosan POLYMERS
Artículo2022 Biopolymer-based films reinforced with FexOy-nanoparticles POLYMERS
Artículo2022 Biopolymer-based films reinforced with green synthesized zinc oxide nanoparticles POLYMERS
Artículo2022 Continuous assessment strategies as a way to motivate students in Technology careers Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Capítulo2022 Development of complex interfaces for the encapsulation of bioactive ingredients to promote healthy and nutritional food products Delivering functionality in foods: from structure design to product engineering
Artículo2022 Eco-composites from silkworm meal and polycaprolactone: effect of formulation and processing conditions POLYMERS
Capítulo2022 Efecto de la temperatura y estructura en las propiedades mecánicas de materiales poliméricos: aplicación en el Grado de Ingeniería de los Materiales Ciclos de mejora en el aula. Año 2021: experiencias de innovación docente de la Universidad de Sevilla
Artículo2022 Effect of solution properties in the development of cellulose derivative nanostructures processed via electrospinning POLYMERS
Artículo2022 Effect of solvent and additives on the electrospinnability of BSA solutions COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Artículo2022 Functional, thermal and rheological properties of polymer-based magnetic composite filaments for additive manufacturing MATERIALS & DESIGN
Artículo2022 Gelatin-based biofilms with FexOy-NPs incorporated for antioxidant and antimicrobial applications MATERIALS
Artículo2022 Green synthesis of FexOy nanoparticles with potential antioxidant properties NANOMATERIALS
Artículo2022 Green synthesis of ZnO nanoparticles using polyphenol extracts from pepper waste (Capsicum annuum) JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2022 Identification of peptides from edible silkworm pupae (Bombyx mori) protein hydrolysates with antioxidant activity JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Artículo2022 Influence of the aliphatic chain length on the crosslinking properties of aldehydes on sustainable bioplastics obtained from pea protein JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2022 Influence of the plasticizer on rice bran-based eco-friendly bioplastics obtained by injection moulding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2022 Influences of the solid load on the microstructure and compressive behavior of Fe2O3 scaffolds manufactured by freeze-casting using stearic acid as dispersant agent JOURNAL OF THE EUROPEAN CERAMIC SOCIETY
Artículo2022 Injection molding versus extrusion in the manufacturing of soy protein-based bioplastics with zinc incorporated JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Capítulo2022 Metodologías alternativas como apoyo para enseñanzas técnicas Divulgando en la Universidad de Huelva: una guía para principiantes
Artículo2022 Micronutrient-controlled-release protein-based systems for horticulture: Micro vs. nanoparticles INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2022 Novel trends in hydrogel development for biomedical applications: a review. POLYMERS
Artículo2022 Optimization of multiple W1/O/W2 emulsions processing for suitable stability and encapsulation efficiency FOODS
Artículo2022 Physical crosslinking of pea protein-based bioplastics: effect of heat and UV treatments Food Packaging and Shelf Life
Artículo2022 Processing and characterization of bioplastics from the invasive seaweed rugulopteryx okamurae POLYMERS
Artículo2022 Revaluation of a soy protein by-product in eco-friendly bioplastics by extrusion JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2022 Rice bran-based bioplastics: effects of biopolymer fractions on their mechanical, functional and microstructural properties POLYMERS
Libro2022 Sinergias en la investigación en STEM Sinergias en la investigación en STEM
Artículo2021 (Macro)molecular imprinting of proteins on PCL electrospun scaffolds ACS APPLIED MATERIALS & INTERFACES
Artículo2021 3D printed chitosan-pectin hydrogels: from rheological characterization to scaffold development and assessment. Gels (Basel, Switzerland)
Artículo2021 A rheological approach to 3D printing of plasma protein based doughs JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2021 Acidic and heat processing of egg yolk dispersions PROCESSES
Ponencia2021 Andamios entrecruzados con fructosa obtenida a partir de colágeno mediante secado por liofilización para Ingeniería de Tejidos Proceedings from the 25th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 6 al 9 de julio de 2021.
Artículo2021 Applied rheology as tool for the assessment of chitosan hydrogels for regenerative medicine POLYMERS
Capítulo2021 Aprendizaje colaborativo en ingeniería química Entornos virtuales para la educación en tiempos de pandemia: Perspectivas metodológicas
Capítulo2021 Bioplastic Matrices for Sustainable Agricultural and Horticultural Applications Bioplastics for Sustainable Development
Ponencia2021 Bioplásticos de soja con nanopartículas de ZnO para su uso en horticultura Proceedings from the 25th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 6 al 9 de julio de 2021.
Artículo2021 Comparativa de la enseñanza presencial y no presencial de asignaturas científicotécnicas en la Universidad de Sevilla Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2021 Comparison between pea and soy protein-based bioplastics obtained by injection molding JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 Controlled release of zinc from soy protein-based matrices to plants Agronomy
Ponencia2021 Desarrollo de hidrogeles biopoliméricos a partir de colágeno de cerdo para su uso en Ingeniería de Tejidos Proceedings from the 25th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 6 al 9 de julio de 2021.
Artículo2021 Development of composites based on residual microalgae biomass cultivated in wastewater EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Artículo2021 Development of malt sprout-based bioplastics via injection-moulding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2021 Eco-friendly protein-based materials for a sustainable fertilization in horticulture JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2021 Effect of enzymatically hydrolysed brewers’ spent grain supplementation on the rheological, textural and sensory properties of muffins Future Foods
Artículo2021 Effect of formulation and pressure on injection moulded soy protein-based plastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2021 Effects of mould temperature on rice bran-based bioplastics obtained by injection moulding POLYMERS
Artículo2021 Electrospun fibers based on porcine plasma: a rheological and morphological study IRANIAN POLYMER JOURNAL
Capítulo2021 Electrospun nanofibres with antimicrobial activities Antimicrobial Textiles from Natural Resources
Artículo2021 Empleo de la metodología ABP en la docencia de la Universidad de Sevilla como una herramienta clave para la aplicación de la economía circular en la industria Anales de la Real Sociedad Española de Química
Artículo2021 Evaluation of composition on processability and water absorption of wheat gluten-based bioplastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2021 Evaluation of smart gelatin matrices for the development of scaffolds via 3D bioprinting JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2021 Fabrication of hybrid scaffolds obtained from combinations of PCL with gelatin or collagen via electrospinning for skeletal muscle tissue engineering JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2021 Freeze-drying versus heat-drying: effect on protein-based superabsorbent material PROCESSES
Artículo2021 Identification and effect of ozone and ultrasound pretreatments on Desmodesmus sp. and Tetradesmus obliquus proteins ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS
Artículo2021 Incorporation of elastin to improve polycaprolactone-based scaffolds for skeletal muscle via electrospinning POLYMERS
Artículo2021 Incorporation of ZnO nanoparticles into soy protein-based bioplastics to improve their functional properties POLYMERS
Artículo2021 Influence of elastin on the properties of hybrid PCL/elastin scaffolds for tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Ponencia2021 Influencia del tiempo de inmersión en agua en las propiedades de bioplásticos obtenidos a partir de proteína de guisante VII Jornada EPS. Sinergias en la Investigación en STEM (2021)
Capítulo2021 Modelos de enseñanza híbridos frente a presenciales: análisis de los cambios introducidos en asignaturas presenciales Entornos virtuales para la educación en tiempos de pandemia: Perspectivas metodológicas
Artículo2021 New thermal and rheological approaches of chickpea–wheat dough for breadmaking EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2021 Plasma based superabsorbent materials modulated through chemical cross-linking JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERING
Artículo2021 Prebiotic emulsions stabilised by whey protein and kefiran INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2021 Prebiotic food foams stabilized by inulin and β-lactoglobulin FOOD HYDROCOLLOIDS
Capítulo2021 Protein-based bioplastics from biowastes: sources, processing, properties and applications Bioplastics for Sustainable Development
Revisión2021 Proteins from agri-food industrial biowastes or co-products and their applications as green materials. FOODS
Artículo2021 Relationship between interfacial and foaming properties of a Porphyra dioica seaweed protein concentrate JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2021 Rheological and microstructural evaluation of collagen-based scaffolds crosslinked with fructose POLYMERS
Artículo2021 Rheological properties of quinoa-based gels. An alternative for vegan diets FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2021 Rheology and water absorption properties of alginate–soy protein composites POLYMERS
Artículo2021 Rice bran-based bioplastics: effects of the mixing temperature on starch plastification and final properties INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Libro2021 Scientific advances in STEM: from professor to students Scientific Advances in STEM: From Professor to Students
Libro2021 Sinergias en la investigación en STEM Sinergias en la investigación en STEM
Artículo2021 Strengthening of porcine plasma protein superabsorbent materials through a solubilization-freeze-drying process POLYMERS
Artículo2021 Structure and in vitro bioactive properties of O/W emulsions generated with fava bean protein hydrolysates FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Capítulo2021 Superabsorbent materials from industrial food and agricultural wastes and by-products Valorization of Agri-Food Wastes and By-Products
Artículo2021 The influence of the negative wake on the deformation and breakup of viscoelastic droplets Korea Australia Rheology Journal
Artículo2021 Wine lees: from waste to O/W emulsion stabilizer INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Capítulo2020 ABP en equipos de trabajo para potenciar la adquisición de competencias Evaluación e innovación en educación superior e investigación
Otros2020 Adentrándonos en los andamios biopoliméricos Portal De Realidad Extendida de la Universidad de Sevilla
Artículo2020 Alternative processing methods of hybrid porous scaffolds based on gelatin and chitosan JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2020 Anisotropic properties of PCL/gelatin scaffolds obtained via electrospinning INTERNATIONAL JOURNAL OF FRACTURE
Artículo2020 Assessment of the processing method for the development of hybrid biopolymer-based scaffolds Recent Progress in Materials
Artículo2020 Biodegradable soy protein-based matrices for the controlled release of zinc in horticulture JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2020 Chitosan as a potential alternative to collagen for the development of genipin-crosslinked scaffolds Reactive and Functional Polymers
Artículo2020 Composites from by-products of the food industry for the development of superabsorbent biomaterials FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2020 Dairy dessert processing: Effect of sugar substitution by date syrup and powder on its quality characteristics JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Capítulo2020 Desarrollo de andamios biodegradables mediante bioimpresión 3D La investigación de hoy, el futuro de mañana
Ponencia2020 Desarrollo de andamios biodegradables mediante separación de fases con una potencial aplicación en Ingeniería Tisular Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Ponencia2020 Desarrollo de andamios mediante bioimpresión 3D con un uso potencial en Ingeniería de Tejidos Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Capítulo2020 Desarrollo de nanopartículas de óxidos metálicos mediante síntesis verde con extracto de hojas de Phenix Dactylifera l y evaluación de su aplicación en matrices biopoliméricas La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Developing active poly(vinyl alcohol)-based membranes with encapsulated antimicrobial enzymes via electrospinning for food packaging INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2020 Development of bioplastics from a microalgae consortium from wastewater JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT
Ponencia2020 Development of porous matrices as scaffolds for tissue engineering: rheological and microstructural characterization Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019)
Ponencia2020 Efecto de la incorporación de sales en la capacidad superabsorbente de matrices bioplásticas de proteína de soja Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Artículo2020 Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2020 Effect of blend mixing and formulation on thermophysical properties of gluten-based plastics JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2020 Effect of different polyols as plasticizers in soy based bioplastics INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2020 Effect of pH on the properties of porcine plasma-based superabsorbent materials POLYMER TESTING
Capítulo2020 Effect of processing on the rheological properties and water uptake of plasma protein superabsorbent materials Springer Proceedings in Materials
Ponencia2020 Elaboración de conservas vegetales con microencapsulación de aceite esencial de romero Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Capítulo2020 Emulsiones aceite-en–agua basadas en proteínas de garbanzo La investigación de hoy, el futuro de mañana
Otros2020 En el interior de los materiales superabsorbentes Portal De Realidad Extendida de la Universidad de Sevilla
Capítulo2020 Estudio de colágeno y gelatina como potenciales materias primas para ingeniería tisular La investigación de hoy, el futuro de mañana
Ponencia2020 Estudio de la anisotropía en el desarrollo de biomateriales de nanofibras obtenidos por electrohilado Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Capítulo2020 Estudio de la eliminación del plastificante en matrices proteicas de soja con zinc incorporado La investigación de hoy, el futuro de mañana
Capítulo2020 Estudio del efecto del PH sobre las propiedades de bioplásticos absorbentes La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Evaluation of different strengthening methods in the mechanical and functional properties of soy protein-based bioplastics JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2020 Evaluation of superabsorbent capacity of soy protein-based bioplastic matrices with incorporated fertilizer for crops JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2020 Fabrication and characterization of hydrogels based on gelatinised collagen with potential application in tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Functional biodegradable protein-based matrices as a potential candidate for micronutrients and water supply POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE
Artículo2020 Green synthesis and characterization of iron oxide nanoparticles by pheonix dactylifera leaf extract and evaluation of their antioxidant activity Sustainable Chemistry and Pharmacy
Ponencia2020 Hidrogeles basados en colágeno con potencial aplicación en ingeniería de tejidos Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Artículo2020 Influence of Hydrolysis on the Bioactive Properties and Stability of Chickpea-Protein-Based O/W Emulsions JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2020 Influence of mold temperature on the properties of wastewater-grown microalgae-based plastics processed by injection molding ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS
Artículo2020 Influencia de la composición y el procesado en andamios elaborados con gelatina y quitosano Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Ponencia2020 Influencia de la temperatura de moldeo en bioplásticos a base de proteína de soja y guisante Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Capítulo2020 Interfacial and bulk rheology of food emulsions containing inulin Springer Proceedings in Materials
Artículo2020 Interfacial and emulsifying properties of quinoa protein concentrates FOOD BIOPHYSICS
Artículo2020 Interfacial/foaming properties and antioxidant activity of a silkworm (Bombyx mori) pupae protein concentrate FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2020 Investigación-acción: una nueva perspectiva del huerto en el recreo Claves para la innovación pedagógica ante los nuevos retos: respuestas en la vanguardia de la práctica educativa
Libro2020 La investigación de hoy, el futuro de mañana La investigación de hoy, el futuro de mañana
Ponencia2020 Mejora del proceso de incorporación de micronutrientes a matrices proteicas de soja con aplicación en horticultura Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Revisión2020 Polymer-based scaffolds for soft-tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Processing of biodegradable and multifunctional protein-based polymer materials for the potential controlled release of zinc and water in horticulture JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2020 Propiedades reológicas y microestructurales de geles prebióticos de inulina Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Capítulo2020 Recubrimientos protectores aplicados mediante reducción química para aceros La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Rheological approaches as a tool for the development and stability behaviour of protein-stabilized emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2020 Shear and extensional viscosity of thermally aggregated thermoplastic protein JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Ponencia2020 Soy protein-based matrices with incorporated salts for use in horticulture Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019)
Artículo2020 Syrup from common dates variety (Phoenix dactylifera L.): optimization of sugars extraction and their quantification by high performance liquid chromatography CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE
Otros2020 Un vistazo a nanofibras biomédicas Portal De Realidad Extendida de la Universidad de Sevilla
Artículo2020 Use of heat treatment for the development of protein-based bioplastics Sustainable Chemistry and Pharmacy
Ponencia2020 Use of rheology as a tool for interfacial characterisation of Silkworm pupae (Bombyx mori) protein concentrate adsorbed at A/W interface Proceedings of the Iberian Meeting on Rheology (IBEREO 2019)
Ponencia2020 Uso de genipina para entrecruzar biomateriales basados en colágeno y quitosano Proceedings from the 24th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIV Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Alcoy del 7 al 9 de julio de 2020.
Artículo2019 A comprehensive approach from interfacial to bulk properties of legume protein-stabilized emulsions FLUIDS
Ponencia2019 Andamios elaborados mediante electrohilado a partir de mezclas de PCL y proteína con potencial aplicación en ingeniería de tejidos Proceedings from the 23th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIII Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Málaga del 10 al 12 de julio de 2019.
Revisión2019 Application of non-invasive technologies in dry-cured ham: An overview TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Artículo2019 Assessment of interfacial viscoelastic properties of Faba bean (Vicia faba) protein-adsorbed O/W layers as a function of pH FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Assessment of the denaturation of collagen protein concentrates using different techniques Biological Chemistry
Artículo2019 Assessment of the microstructural characteristics and the in vitro bioactive properties of sunflower oil-based emulsions stabilized by fava bean (vicia faba) protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Libro2019 Avances en la investigación en ciencia e ingeniería Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Capítulo2019 Biomateriales: desarrollo de andamios para ingeniería de tejidos Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Bioplastics based on wheat gluten processed by extrusion JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2019 Camphene/polystyrene solutions: a rheological approach for material processing industry JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Caracterización de emulsiones prebióticas estabilizadas con inulina y b-lactoglobulina Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2019 Characterisation of the bioactive properties and microstructure of chickpea protein-based oil in water emulsions FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2019 Characterization of prebiotic emulsions stabilized by inulin and beta-lactoglobulin FOOD HYDROCOLLOIDS
Capítulo2019 Collagen as a potential biopolymer for the production of porous matrices (scaffolds) with application in tissue engineering Materials for Biomedical Engineering: Absorbable Polymers
Capítulo2019 Creación de una red de biomateriales como recurso para promover la orientación académica y profesional de los alumnos Innovación educativa en la sociedad digital
Artículo2019 Crosslinking of hybrid scaffolds produced from collagen and chitosan INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2019 Desarrollo de materiales superabsorbentes a partir de plasma porcino. Influencia de la formulación Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2019 Desarrollo de matrices bioplásticas superabsorbentes de proteína de soja con micronutriente incorporadopara su uso en horticultura Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Ponencia2019 Desarrollo de matrices bioplásticas superabsorbentes de proteína de soja con zinc incorporado para horticultura Proceedings from the 23th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIII Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Málaga del 10 al 12 de julio de 2019.
Artículo2019 Development of gelatin/chitosan membranes with controlled microstructure by electrospinning IRANIAN POLYMER JOURNAL
Artículo2019 Development of green superabsorbent materials from a by-product of the meat industry JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2019 Development of novel soy-protein-based superabsorbent matrixes through the addition of salts JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Development of pea protein bioplastics by a thermomoulding process: effect of the mixing stage JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2019 Development of superabsorbent soy protein-based bioplastic matrices with incorporated zinc for horticulture JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2019 Effect of cinnamaldehyde on interfacial rheological properties of proteins adsorbed at O/W interfaces FOOD HYDROCOLLOIDS
Capítulo2019 Evaluación de diferentes métodos de desarrollo de matrices proteicas de soja con zinc incorporado para su uso en horticultura Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Ponencia2019 Evaluación de diferentes métodos de incorporación de zinc a matrices proteicas de soja para su uso en horticultura Proceedings from the 23th International Congress on Project Engineering. Comunicaciones presentadas al XXIII Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos, celebrado en Málaga del 10 al 12 de julio de 2019.
Artículo2019 Gelatin vs collagen-based sponges: evaluation of concentration, additives and biocomposites JOURNAL OF POLYMER RESEARCH
Artículo2019 Gelation properties of calcium-inulin gels FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Heat-induced gelation of egg yolk as a function of pH. Does the type of acid make any difference? FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Highly porous protein-based 3D scaffolds with different collagen concentrates for potential application in tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Influence of the processing variables on the microstructure and properties of gelatin-based scaffolds by freeze-drying JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Capítulo2019 Influencia de gelatina sobre las propiedades de membranas de nanofibras obtenidas de polímeros sintéticos Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Membrana de nanofibras procesadas mediante electrohilado con potencial uso en la encapsulacion de enzimas Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Capítulo2019 Mezclas de alginato y proteína de soja para el desarrollo de matrices porosas con potencial aplicación en ingeniería tisular Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Modelling of drying kinetics and comparison of two processes: Forced convection drying and microwave drying of celery leaves (Apium graveolens L.) Annals of the University Dunarea de Jos of Galati, Fascicle VI: Food Technology
Artículo2019 Modelling the non-linear interfacial shear rheology behaviour of chickpea protein-adsorbed complex oil/water layers APPLIED SURFACE SCIENCE
Artículo2019 Producción de materiales superabsorbentes basados en proteína de soja mediante optimización del procesado térmico Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2019 Reinforcement of soy protein-based bioplastics through addition of lignocellulose and injection molding processing conditions JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2019 Role of carbohydrate conjugation on the emulsification and antioxidant properties of intact and hydrolysed whey protein concentrate FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2019 Uso de evaluación continua para incrementar la motivación del alumnado en asignaturas de Ingeniería XXVII Congreso Universitario de Innovación Educativa en las Enseñanzas Técnicas: Alcoy 17-19 de Junio de 2019 : actas
Capítulo2019 Uso de la gamificación como método para retener conceptos teóricos en ingeniería Innovación educativa en la sociedad digital
Capítulo2018 Aplicación del modelo inductivo como estrategia de aprendizaje en el estudio de algunas regularidades de la Tabla Periódica usando las TIC Innovación en educación y producción de cultura científica
Ponencia2018 Control y estudio del proceso de emulsificación en emulsiones proteicas de aceite en agua mediante un reómetro de mezclado IV jornada de investigación y postgrado
Ponencia2018 Desarrollo de geles bioactivos basados en residuos de la industria del arroz IV jornada de investigación y postgrado
Capítulo2018 Desarrollo de la curiosidad perceptiva en los desempeños preliminares de los proyectos de comprensión en la educación secundaria Innovación en la práctica educativa
Ponencia2018 Desarrollo de materiales poliméricos porosos mediante electrohilado IV jornada de investigación y postgrado
Ponencia2018 Desarrollo de matrices con base proteica de soja para horticultura conteniendo zinc como micronutriente IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2018 Development of biocomposite superabsorbent nanomaterials: effect of processing technique JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2018 Development of bioplastic materials: from rapeseed oil industry by products to added-value biodegradable biocomposite materials INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2018 Development of eco-friendly biodegradable superabsorbent materials obtained by injection moulding JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2018 Development of PVA/gelatin nanofibrous scaffolds for Tissue Engineering via electrospinning MATERIALS RESEARCH EXPRESS
Artículo2018 Development of soy protein-based matrices containing zinc as micronutrient for horticulture INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Ponencia2018 Efecto del procesado sobre las propiedades y morfología de bioplásticos de proteína de soja IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2018 Effect of pH and nanoclay content on the morphology and physicochemical properties of soy protein/montmorillonite nanocomposite obtained by extrusion COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2018 Effects of the incorporation of cantaloupe pulp in yogurt: Physicochemical, phytochemical and rheological properties FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Ponencia2018 Estudio de la etapa de mezclado en el desarrollo de bioplásticos a base de proteína de guisante IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2018 Faba bean protein flour obtained by densification: A sustainable method to develop protein concentrates with food applications LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Capítulo2018 Impacto y beneficio del aprendizaje-servicio en la autoestima del alumnado de formación profesional básica de Informática Aprendizaje-servicio: pasaporte para un futuro mejor
Artículo2018 Influence of pH value on microstructure of oil-in-water emulsions stabilized by chickpea protein flour FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Libro2018 IV jornada de investigación y postgrado IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2018 La enseñanza de biomateriales en el Grado de Ingeniería de los materiales Jornadas de Formación e Innovación Docente del Profesorado
Artículo2018 Metodología participativa mediante foros de discusión: de la prensa al aula Etica Net
Artículo2018 Optimization of a thermal process for the production of superabsorbent materials based on a soy protein isolate INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2018 Participatory Methods in Discussion Forums: From press to classroom ETIC NET-REVISTA CIENTIFICA ELECTRONICA DE EDUCACION Y COMUNICACION EN LA SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO
Artículo2018 The effect of carboxyl group content on water uptake capacity and tensile properties of functionalized soy protein-based superabsorbent plastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Ponencia2018 Uso de biopolímeros para la elaboración de andamios con aplicación en ingeniería tisular IV jornada de investigación y postgrado
Ponencia2017 Aplicación de distintas metodologías en la docencia en ingeniería Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Ponencia2017 Aprendizaje de enseñanzas técnicas mediante técnicas cooperativas: uso de metodologías participativas para el desarrollo metacognitivo Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Ponencia2017 Creación de una red docente-investigadora (politec-biomat) Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Artículo2017 Development of pea protein-based bioplastics with antimicrobial properties JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2017 Development of protein-based bioplastics modified with different additives JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2017 Development of thermally processed bioactive pea protein gels: Evaluation of mechanical and antioxidant properties FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2017 Effect of pH on the thermal gelation of carob protein isolate JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Artículo2017 Effects of Whitening Agents and Frozen Storage on the Quality of Sardine (Sardina pilchardus) Surimi: Physicochemical and Mechanical Properties JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
Artículo2017 Emulsification process controlled by a mixer type rheometer in O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Evaluation of the injection moulding conditions in soy/nanoclay based composites EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Ponencia2017 Foros de discusión como metodología participativa para la adquisición de competencias Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Artículo2017 Influence of pH and Xanthan Gum on long-term stability of crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Influence of Transglutaminase (TGase) Enzyme on Mechanical and Bioactive Properties of Crayfish Protein Gels FOOD BIOPHYSICS
Artículo2017 Natural superabsorbent plastic materials based on a functionalized soy protein POLYMER TESTING
Artículo2017 Physicochemical, microstructure and bioactive characterization of gels made from crayfish protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Production and Characterization of Bioplastics Obtained by Injection Moulding of Various Protein Systems JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2017 Rheological and Microstructural Study of Wheat Doughs Partially Replaced with Mesquite Flour (Prosopis alba) and Added with Transglutaminase FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Artículo2017 Rheological properties and antioxidant activity of protein gels-like systems made from crayfish concentrate and hydrolysates FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2017 Thermal gelation of mixed egg yolk/kappa-carrageenan dispersions CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2017 Use of a mixer-type rheometer for predicting the stability of O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Valorization of wastes and by-products from Red-crayfish industry based on their protein content The ibero-american journal of rheology
Artículo2017 Viscoelastic properties, microstructure and stability of high-oleic O/W emulsions stabilised by crayfish protein concentrate and xanthan gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2016 A natural-based polymeric hydrogel based on functionalized soy protein EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Artículo2016 Characterization of pea protein-based bioplastics processed by injection moulding FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2016 Competencias en Trabajos Fin de Grado: desarrollo y evaluación Revista Iberoamericana de Educación
Ponencia2016 Desarrollo de materiales superabsorbentes biodegradables procesados a partir de subproductos agroindustriales III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas
Artículo2016 Development and evaluation of rheological and bioactive properties of rice protein-based gels JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2016 Development of antimicrobial active packaging materials based on gluten proteins JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2016 Development of rice protein bio-based plastic materials processed by injection molding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2016 Effect of the injection moulding processing conditions on the development of pea protein-based bioplastics JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2016 Emulsifying properties of legume proteins at acidic conditions: Effect of protein concentration and ionic strength LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2016 Enhancement of the gelling properties of sardine surimi with transglutaminase and optimization of its activity using response surface methodology Journal of Food Processing & Technology
Artículo2016 Influence of collagen concentration and glutaraldehyde on collagen-based scaffold properties JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2016 Influence of sorbitol on mechanical and physico-chemical properties of soy protein-based bioplastics processed by injection molding POLIMEROS-CIENCIA E TECNOLOGIA
Artículo2016 Influence of tragacanth gum in egg white based bioplastics: thermomechanical and water uptake properties CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2016 Interfacial properties of highly soluble crayfish protein derivatives COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2016 Microstructural, mechanical, and histological evaluation of modified alginate-based scaffolds JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Ponencia2016 O-TII.3_24 Development of collagen-based scaffolds with application in tissue engineering Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Ponencia2016 O-TII.9_30 Avances en la formación y caracterización de materiales superabsorbentes basados en proteína de soja Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Ponencia2016 P-TII.13_28 Membranas de nanofribras mediante electrohilado de disoluciones de proteína y PVA Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Artículo2016 Pea, Chickpea and Lentil Protein Isolates: Physicochemical Characterization and Emulsifying Propertiesu FOOD BIOPHYSICS
Artículo2016 Protein/glycerol blends and injection-molded bioplastic matrices: Soybean versus egg albumen JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2016 PVA-based electrospun nanofiber mats of potential use in active packaging International Journal of Environmental & Agriculture Research
Artículo2016 Shear and extensional properties of kefiran CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2016 Thermomechanical properties and water uptake capacity of soy protein-based bioplastics processed by injection molding JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2015 Características mecánicas de uñas acrílicas en el toque de guitarra Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2015 Correlation of fatty acid composition of virgin olive oil with thermal and physical properties EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2015 Development of crayfish bio-based plastic materials processed by small-scale injection moulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2015 Development of crayfish protein-PCL biocomposite material processed by injection moulding COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2015 Effect of plasticizer and storage conditions on thermomechanical properties of albumen/tragacanth based bioplastics FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Ponencia2015 Empleo de metodologías participativas y prácticas de laboratorio como herramientas para el desarrollo de competencias FECIES 2015
Artículo2015 Relationship of rheological and microstructural properties with physical stability of potato protein-based emulsions stabilized by guar gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2014 Adsorption at the biocompatible alpha-pinene-water interface and emulsifying properties of two eco-friendly surfactants COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Artículo2014 Development of albumen/soy biobased plastic materials processed by injection molding JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2014 Development of new albumen based biocomposites formulations by injection moulding using chitosan as physicochemical modifier additive COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2014 Effect of aldehydes on thermomechanical properties of gluten-based bioplastics FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2014 Influence of protein concentration on the properties of crayfish protein isolated gels INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Ponencia2014 Rheological and mechanical behaviour of PCL-Crayfish composites processed by injection moulding 16th European Conference on Composite Materials, ECCM 2014
Artículo2014 Thermo-mechanical and hydrophilic properties of polysaccharide/gluten-based bioplastics CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2013 Development of protein-based bioplastics with antimicrobial activity by thermo-mechanical processing JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2013 Efecto del pH en emulsiones o/w formuladas con proteína de patata y quitosano GRASAS Y ACEITES
Artículo2013 Formulation and processing of virgin and recycled polyolefin/oil blends for the development of lubricating greases JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2013 Influence of chitosan concentration on the stability, microstructure and rheological properties of O/W emulsions formulated with high-oleic sunflower oil and potato protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Capítulo2013 Influence of pH and type of acid anion on the linear viscoelastic properties of Egg Yolk Perspectives in Fundamental and Applied Rheology. V. I, Part II: Food, Cosmetics and Pharmaceutical Products, 2nd ed., pp. 143-148
Artículo2013 Interfacial behaviour of crayfish protein isolate FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Interfacial properties of crayfish protein isolate/chitosan mixed films FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Linear viscoelasticity characterization of egg albumen/glycerol blends with applications in material moulding processes FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2012 Effect of Pectin, Starch, and Locust Bean Gum on the Interfacial Activity of Monostearin and beta-Lactoglobulin JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Ponencia2012 Effect of pH on O/W emulsions formulated with potato proteins and chitosan GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Ponencia2012 Estudio reológico de mezclas albúmina/glicerina para la optimización de la obtención de bioplásticos Nuevos desafíos para la Ciencia y Tecnología de Polímeros [Recurso electrónico]: VI Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Polímeros
Ponencia2012 Influence of the addition of a polysaccharide to protein-based biodegradable polymeric materials processed by a thermomechanical procedure GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Artículo2012 Influence of the presence of monoglyceride on the interfacial properties of soy protein isolate JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2012 Interfacial and emulsifying behaviour of rice protein concentrate FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2012 Interfacial behaviour of chitosan and crayfish protein isolate mixed films GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Ponencia2012 Materiales poliméricos biodegradables a partir de mezclas de gluten, aldehído y plastificante Nuevos desafíos para la Ciencia y Tecnología de Polímeros [Recurso electrónico]: VI Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Polímeros
Ponencia2011 Addition of different polysaccharides to gluten-based biodegradable polymeric materials plasticised with glycerol/water mixtures 4th Iberian Meeting on Colloids and Interfaces (2011)
Artículo2011 Aportaciones de la ingeniería química al desarrollo y evolución de la industria alimentaria Sevilla Técnica
Artículo2011 Crayfish protein isolated gels. A study of pH influence FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2011 Definición de contenidos en las asignaturas relacionadas con robótica para el grado y posgrado de informática IX Jornades de xarxes d'investigació en docència universitària: Disseny de bones pràctiques docents en el context actual
Artículo2011 Equilibrium and surface rheology of two polyoxyethylene surfactants (CiEOj) differing in the number of oxyethylene groups COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Capítulo2011 Evaluacion de competencias mediante prácticas dirigidas sobre proyectos de edificación Univest 2011: III Congreso Internacional "La autogestión del aprendizaje"
Ponencia2011 Evaluación de la competencia trabajo en equipo mediante el uso de rúbricas XIX Congreso Universitario de Innovación Educativa en las enseñanzas Técnicas: Libro de Resúmenes
Artículo2011 Formation and characterization of lactoferrin/pectin electrostatic complexes: Impact of composition, pH and thermal treatment FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2011 Formation of protein nanoparticles by controlled heat treatment of lactoferrin: Factors affecting particle characteristics FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2011 From egg yolk/kappa-Carrageenan dispersions to gel systems: linear viscoelasticity and texture analysis FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2011 Gluten-Based Bioplastics for a Controlled-Release of Active Agents ICHEAP-10: 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMICAL AND PROCESS ENGINEERING, PTS 1-3
Artículo2011 Interfacial and emulsifying behaviour of crayfish protein isolate LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2011 Interfacial and Oil/Water Emulsions Characterization of Potato Protein Isolates JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2011 Microalgae biomass interaction in biopolymer gelled systems FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2011 Protagonismo del mentor en una actividad tutorial de carácter multidisciplinar en Ingeniería XIX Congreso Universitario de Innovación Educativa en las enseñanzas Técnicas: Libro de Resúmenes
Artículo2011 Wheat gluten-based materials plasticised with glycerol and water by thermoplastic mixing and thermomoulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2010 Flow behaviour, linear viscoelasticity and surface properties of chitosan aqueous solutions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2010 Influence of the presence of monoglyceride on the interfacial properties of wheat gluten JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2010 Influencia del procesado térmico sobre la reología de geles de albumen de huevo Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Ponencia2010 La mentoría en la Escuela Universitaria Politécnica de la Universidad de Sevilla XVIII Congreso Universitario de Innovación Educativa en las Enseñanzas Técnicas: CUIETT 2010
Artículo2010 Linear viscoelasticity of carob protein isolate/locust bean gum blends JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2010 Temperature and pH as factors influencing droplet size distribution and linear viscoelasticity of O/W emulsions stabilised by soy and gluten proteins FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Application of thermal treatments to enhance gel strength and stability of highly concentrated crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2009 Iberian Meeting on Rheology, IBEREO 2008 APPLIED RHEOLOGY
Artículo2009 Influence of pH on linear viscoelasticity and droplet size distribution of highly concentrated O/W crayfish flour-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Influence of Semicontinuous Processing on the Rheology and Droplet Size Distribution of Mayonnaise-like Emulsions FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2009 Linear viscoelasticity and microstructure of heat-induced crayfish protein isolate gels FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2008 Composition and structure of carob (Ceratonia siliqua L.) germ proteins FOOD CHEMISTRY
Ponencia2008 Effect of thermal treatments and ph modification on the rheological properties of OAV emulsions stabilised by food proteins Gums and Stabilisers for the Food Industry 14
Artículo2008 Estudio reológico y microestructural de emulsiones concentradas de aceite de girasol en agua estabilizadas con proteínas agroalimentarias GRASAS Y ACEITES
Ponencia2008 High pressure-induced rheological transitions in egg protein dispersions Gums and Stabilisers for the Food Industry 14
Artículo2008 Linear and non-linear viscoelasticity of emulsions containing carob protein as emulsifier JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2008 Physical ageing of crayfish flour at low moisture contents JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY
Artículo2008 Rheology and droplet size distribution of emulsions stabilized by crayfish flour FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2008 Surface tension and rheology of aqueous dispersed systems containing a new hydrophobically modified polymer and surfactants INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICS
Artículo2007 Adaptación de la titulación "Ingeniería Técnica Industrial, especialidad en Química Industrial", al Espacio Europeo de Educación Superior Cuadernos de Innovación Educativa en las Enseñanzas Técnicas Universitarias
Artículo2007 Egg white-based bioplastics developed by thermomechanical processing JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2007 Influence of high pressure processing on the linear viscoelastic properties of egg yolk dispersions RHEOLOGICA ACTA
Artículo2007 Influencia del pH y de la fuerza iónica sobre la gelificación térmica de proteínas de la yema de huevo GRASAS Y ACEITES
Capítulo2007 Influencia del proceso de elaboración en la formación de aminas biógenas en cervezas Homenaje al profesor don Fermín Capitán: Investigación actual de la Escuela Analítica de Granada
Artículo2007 Protein-based bioplastics: effect of thermo-mechanical processing RHEOLOGICA ACTA
Artículo2007 Relationship between the glass transition temperature and the melt flow behavior for gluten, casein and soya JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2007 Rheological properties and surface tension of Acacia tortuosa gum exudate aqueous dispersions CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2007 Viscoelasticidad lineal y tamaños de gota de emulsiones O/W estabilizadas por proteínas vegetales Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo2006 Rheology and microstructure of gluten and soya-based o/w emulsions RHEOLOGICA ACTA
Artículo2005 "Apanteles glomeratus", parasitoide de larvas de la mariposa blanca de la col, "Pieris brassicae" Phytoma España
Artículo2005 Evaluación de cuatro métodos de propagación en campo de Trichanthera gigantea Revista de la Facultad de Agronomía de la Universidad del Zulia
Artículo2005 Evolución de geomembranas sintéticas a base de PVC, HD-PE y EPDM en la impermeabilización de embalses Revista de plásticos modernos: Ciencia y tecnología de polímeros
Ponencia2005 Reología de emulsiones alimentarias procesadas en un equipo emulsificador semicontinuo (P) Proteínas alimentarias y coloides de interés industrial (JIPAC 2003) : basado en las presentaciones realizadas en las II Jornadas Internacionales de Proteínas y Coloides de Interés Industrial celebradas en el Instituro de la Grasa del 4 al 6 de Junio
Artículo2005 Rheology and processing of gluten based bioplastics BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL
Artículo2004 Effect of pH and added electrolyte on the thermal-induced transitions of egg yolk RHEOLOGICA ACTA
Ponencia2004 Gelation of egg yolk: DSC, rheology and electron microscopy GUMS AND STABILIZERS FOR THE FOOD INDUSTRY 12
Artículo2004 Rheology and microstructure of heat-induced egg yolk gels RHEOLOGICA ACTA
Ponencia2003 Monocapas adsorbidas de b-lactoglobulina. Efecto de la incorporación de pectinas de alto metoxilo al medio acuoso COLOIDES E INTERFASES
Artículo2002 Rheological characterization of egg yolk processed by spray-drying and lipid-cholesterol extraction with carbon dioxide JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo2001 Emulsification rheokinetics of nonionic surfactant-stabilized oil-in-water emulsions LANGMUIR
Artículo2001 Evolución de la cinética de emulsificación y de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua preparadas con dos tipos de agitadores GRASAS Y ACEITES
Artículo2000 Dynamic viscoelasticity and flow behavior of a polyoxyethylene glycol nonylphenyl ether/toluene/water system LANGMUIR
Artículo2000 Evolución de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua durante el proceso de emulsificación y almacenamiento GRASAS Y ACEITES
Artículo2000 Interfacial characteristics of diglyceride monolayers at the air/aqueous phase interface COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2000 Linear and non-linear viscoelasticity of low-in-cholesterol mayonnaise FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2000 Reología de derivados de la yema de huevo deshidratada GRASAS Y ACEITES
Artículo1999 Effect of ethanol on monoglyceride monolayers at the air-aqueous phase interface JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1999 Structural characteristics of monopalmitin monolayers spread on aqueous sugar solutions JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE
Artículo1999 Transient flow of o w sucrose palmitate emulsions JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo1998 Aqueous subphase pH influence on nonionizable material monolayers. Structural and rheological characteristics INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH
Artículo1998 Cizalla oscilatoria de baja amplitud en cristales líquidos laminares ternarios que contienen un tensioactivo no iónico: influencia de la concentración de tolueno Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo1998 Evolution of the microstructure and rheology of O/W emulsions during the emulsification process CANADIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING
Ponencia1998 Influence of processing on the rheology of egg yolk products PROGRESS AND TRENDS IN RHEOLOGY V
Ponencia1998 Influence of the type of emulsifier on the rheokinetics of the emulsification process PROGRESS AND TRENDS IN RHEOLOGY V
Artículo1998 Influencia de la composición y del procesado sobre la reología de emulsiones Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo1998 Linear viscoelastic properties of sucrose ester-stabilized oil-in-water emulsions JOURNAL OF RHEOLOGY
Artículo1998 The importance of the monolayer structure in bidimensional miscibility in mixed films COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo1998 Viscous properties of concentrated o w sucrose palmitate emulsions stored at low temperature Anales de Química
Artículo1997 Comportamiento reológico de dispersiones acuosas de un estearato de sacarosa con un alto grado de esterificación Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo1997 Comportamiento reológico no estacionario de emulsiones aceite en agua estabilizadas con un palmitato de sacarosa GRASAS Y ACEITES
Artículo1997 Influence of concentration and temperature on the flow behavior of oil-in-water emulsions stabilized by sucrose palmitate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1996 Effect of process parameters on the rheological properties of O/W emulsions Rheology and fluid mechanics of nonlinear materials
Ponencia1996 Linear and non-linear viscoelastic behaviour of O/W emulsions containing sunflower oil and a food emulsifier XIITH INTERNATIONAL CONGRESS ON RHEOLOGY, PROCEEDINGS
Ponencia1996 Linear viscoelasticity of O/W sucrose-palmitate emulsions TRENDS IN COLLOID AND INTERFACE SCIENCE X
Artículo1996 Mixed monolayers of acylglycerols on sugar aqueous solutions AICHE JOURNAL
Artículo1996 Study of monostearin films in the presence of electrolytes COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo1995 Binary mixture of monostearin-distearin monolayers at the air-water-interface AICHE JOURNAL
Artículo1995 Destabilization of monoglyceride monolayers at the air-aqueous subphase interface .2. The role of film elasticity LANGMUIR
Artículo1995 Flow behavior and stability of light mayonnaise containing a mixture of egg-yolk and sucrose stearate as emulsifiers FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo1995 Influencia de las concentraciones de aceite y emulsionante en las propiedades reológicas de emulsiones aceite en agua del tipo salsa fina GRASAS Y ACEITES
Artículo1995 Interactions of ethanol in subphase with monostearin-distearin mixed monolayers LANGMUIR
Artículo1995 Rheology and processing of salad dressing emulsions RHEOLOGICA ACTA
Artículo1995 The effect of the subphase composition on monostearin-distearin mixed monolayers COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Ponencia1994 Caracterización nutritiva de arbustos forrajeros: digestibilidad e ingestión Producción ovina y caprina: XVIII Jornadas de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia
Artículo1994 Destabilization of monoglyceride monolayers at the air aqueous subphase interface .1. Kinetics LANGMUIR
Artículo1994 Effect of spray-dried or reduced-cholesterol yolk and temperature on the linear viscoelastic properties of mayonnaise JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1994 Flow behavior and stability of oil-in-water emulsions stabilized by a sucrose palmitate JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1994 Influence of surfactant concentration and temperature on the flow behavior of sucrose oleate aqueous systems COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Revisión1994 Rheology of sucrose ester aqueous systems STRUCTURE AND FLOW IN SURFACTANT SOLUTIONS
Artículo1993 Rheokinetic analysis of the hydration of pentasodium triphosphate in a detergent slurry JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1993 Surface properties of monoglyceride monolayers spread on aqueous glycerol solutions COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo1993 Temperature-dependence of viscosity for sucrose laurate water micellar systems COLLOID AND POLYMER SCIENCE
Artículo1993 The effect of sugars on monostearin monolayers JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE
Artículo1992 Fatty-acid films spread on aqueous-solutions of compounds containing alcohol radicals: structure and stability JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE
Artículo1992 Flow behavior of sucrose stearate water-systems JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Ponencia1992 Influence of composition on the flow behavior of a detergent slurry THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Artículo1992 Monostearin monolayers spread on aqueous solutions containing ethanol JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE
Ponencia1992 Nonlinear viscoelasticity of mayonnaise containing different egg products THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Ponencia1992 Rheological behavior of sucrose stearate water-systems THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Artículo1992 Transient flow of mayonnaise described by a nonlinear viscoelasticity model JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1991 Estudio comparativo de viscosidades obtenidas por ensayos de cizalla dinámica y estacionaria en una mayonesa comercial Revista de agroquímica y tecnología de alimentos
Artículo1991 Monocapas de ácidos grasos. I. Ácido esteárico sobre disoluciones acuosas de etanol GRASAS Y ACEITES
Artículo1991 Monocapas de ácidos grasos. II. Ácido esteárico sobre disoluciones acuosas que contienen solutos con grupos funcionales alcohólicos GRASAS Y ACEITES
Artículo1991 Monocapas de ácidos grasos. III. Ácidos palmítico, láurico y oleico sobre disoluciones acuosas que contienen solutos con grupos funcionales alcohólicos GRASAS Y ACEITES
Artículo1991 Rheological properties of slurry detergents: influence of temperature and concentration Chemical and Biochemical Engineering Quarterly
Artículo1990 Comportamiento viscoelástico dinámico de mayonesas comerciales Revista de agroquímica y tecnología de alimentos
Artículo1990 Detergentes con bajo contenido en fosfato Ingenieria Quimica
Artículo1990 Monocapas de emulsionantes alimentarios GRASAS Y ACEITES
Artículo1989 Method for the obtention of absolute rheologic data in a torque-rheometer Afinidad: revista de química teórica y aplicada
Artículo1989 Rheological characteristics of a detergent slurry containing pentasodium triphosphate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1988 Specific viscosity of newtonian aqueous-solutions containing an anionic surfactant and an alkaline pyrophosphate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1987 Cálculo de la eficacia de columnas de rectificación en operación discontinua Ingenieria Quimica

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
01/01/2024 31/12/2025 Development of superabsorbent biomaterials based on oat protein through electrospinning and 3D printing - superbiOmAT (101105413) Comisión Europea (Europeo) 181.152,96 €
01/09/2023 31/08/2026 Desarrollo de estrategias para el encapsulado de hidrolizados de proteínas bioactivas y aceites especiales que promueven la salud en emulsiones dobles vegetales (PID2022-142663OB-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 110.000,00 €
01/10/2022 30/09/2025 Thermal Hydrolysis & Thermophilic digestion (Therm2) (CPP-2021-008678) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 192.489,00 €
01/09/2022 31/08/2025 Desarrollo de materiales absorbentes innovadores y sostenibles para aplicaciones biosanitarias y hortícolas (PID2021-124294OB-C21) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 114.950,00 €
05/10/2021 31/03/2023 Encapsulación de ingredientes alimentarios bioactivos en emulsiones múltiples para el control de su bioaccesibilidad (BionanoWOW) (P20_01046) Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad (Autonómico) 120.490,00 €
01/01/2019 30/09/2022 Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Innovadores, Sostenibles y de Valor Añadido a partir de Biorresiduos (RTI2018-097100-B-C21) Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (Nacional) 188.760,00 €
01/01/2016 31/12/2019 Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Biodegradables Procesados a partir de Subproductos Agroindustriales (CTQ2015-71164-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional) 106.722,00 €
01/01/2012 31/12/2014 Caracterización Reológica y Estabilidad Física de Emulsiones Formuladas con Disolventes Verdes (CTQ2011-27371) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 134.310,00 €
01/01/2012 31/12/2014 Formulación y Procesado de Matrices Bioactivas para Liberación de Biocidas (MAT2011-29275-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 49.999,62 €
06/07/2011 30/04/2016 Valorización de Subproductos y Residuos de la Industria del Cangrejo Rojo en Base a su Contenido Proteico (P10-TEP-6134) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 223.547,00 €
01/01/2011 31/12/2011 Desarrollo de Bioplásticos Hidrofílicos para Materiales Absorbentes y con Capacidad de Liberación Controlada (MAT2010-21404-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 14.520,00 €
03/02/2010 03/08/2013 Aprovechamiento y Valorización de Residuos Industriales Agroalimentarios de Cangrejo Procambarus Clarkii de Marismas del Guadalquivir por Transformación en Quitosano y Derivados de Alto Valor Añadido (P09-AGR-4597) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 179.866,00 €
04/05/2009 31/12/2010 Estudio científico y desarrollo de un prototipo para la detección automática y cuantificación de mastitis subclínica en granjas lecheras (CIT-060000-2009-002) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 57.548,00 €
16/03/2009 16/03/2012 Estudio de Interacciones Proteína-Polisacáridos para el Diseño de Nuevas Emulsiones Alimentarias (P08-AGR-03974) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico) 120.300,00 €
01/10/2007 04/10/2010 Estudio de la funcionalidad y bioactividad de derivados proteicos de origen vegetal como vías de aprovechamiento de subproductos agroalimentarios (AGL2007-65709) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 121.000,00 €
01/10/2007 30/09/2010 Ingeniería del producto de suspoemulsiones estabilizadas por hidrocoloides (CTQ2007-66157) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 108.900,00 €
25/08/2004 24/09/2006 Elaboración de salsa análoga a la mayonesa empleando suero de mantequilla en polvo como emulsionante (PTR1995-0774) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional) 14.834,00 €
01/01/2003 31/12/2005 Propiedades funcionales y estructurales de sistemas con proteínas alimentarias de origen vegetal (AGL2002-01106) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional) 121.900,00 €
01/12/2002 01/12/2005 Influencia de variables de procesado en las aplicaciones de suero de mantequilla como emulsionante alimentario (AGL2002-03898) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional) 57.500,00 €
23/04/2001 - Ayudas formación complementaria (doctorado) (AY-2/01) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 31.894,05 €
23/04/2001 - Ayudas formación complementaria (doctorado) (AY-3/01) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 60.101,21 €
01/10/1996 30/09/1999 PROYECTO EUROPEO. STRUCTURE, RHEOLOGY AND PHYSICAL STABILITY OF AGGREGATED PARTICLE SYSTEMS CONTAINING PROTEINS AND LIPIDS (FAIR3-CT96-1216) 143.000,00 €

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
02/09/2024 01/12/2024 Eco-Friendly Membranes for Moisture Collection (5209/0693) Waste S to Water (Desconocido)
23/07/2024 22/07/2025 Análisis de isoprenoides en tomates obtenidos mediante nuevos enfoques agrosostenibles (5208/0387) Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Estación Experimental del Zaidín) (Desconocido)
01/09/2022 31/01/2023 "Impresión 3D por Ingeniería Tisular de injertos vasculares (3DVascular-Print)" (4567/0693) FISEVI, Fundación Pública Andaluza para la Gestión de Investigación de Sevilla (Desconocido)
15/10/2020 30/11/2021 EUROSAN Asistencia Técnica al Programa: "Seguridad Alimentaria, Nutrición y Resiliencia en el Corredor Seco" (3960/0693) Agriconsulting Europe Ltd (Desconocido)
11/11/2019 11/12/2019 Procesado y caracterización de bioplásticos procedentes de residuos agroalimentarios (3710/0693) Universidad Nacional Autónoma de Honduras (UNAH) (Desconocido)
05/06/2019 04/08/2019 Estudio reológico y microestructural de emulsiones consméticas (3619/0997) IZBA Nature, S.L. (Desconocido)
08/04/2019 28/10/2019 Estudio de propiedades mecánicas de pistas de hielo sintético (3556/0693) EXTRAICE, S.L. (Desconocido)
17/12/2018 16/01/2019 Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de derivados lácteos (3477/0693) INNOLACT, S.L. (Desconocido)
30/04/2018 29/05/2018 Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de queso crema (3322/0693) INNOLACT, S.L. (Desconocido)
25/07/2017 24/07/2019 Desarrollo de nuevos materiales filtrantes basados en maniobras biodegradables (BIOFILTER) (3128/0345) Andaluza de Filtros, S.L. (ANDEFIL) (Desconocido)
02/05/2017 01/06/2017 Estudio reológico de muestras de lechada de cal (3044/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Desconocido)
07/10/2014 06/11/2014 Caracterización de muestras de un proceso de obtención de combustible a partir de plástico reciclado. (2352/0345) Plastic Energy, S.L. (Desconocido)
18/12/2012 02/01/2013 Evaluación Técnica del proyecto "186.433-Nueva Generación de bolsas de altas prestaciones desarrolladas de forma sostenible" (1743/0345) EQA Certificados I+D+I (Desconocido)
25/10/2011 24/10/2013 MESTEC: Monitorización de la estabilidad de salsas de mesa. (1577/0345) MORENO, S.A. (Desconocido)
01/05/2011 30/11/2012 Estudio de propiedades reológicas y fisioquímicas de muestras (suspensiones y disoluciones) procedentes de la empresa Cobre las Cruces, S.A. (1736/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Desconocido)
08/03/2010 07/09/2010 Estudio reológico de suspensiones concentradas procedentes de un proceso de extracción de cobre para la empresa Cobre Las Cruces, S.A. (0724/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Desconocido)
17/11/2006 17/04/2007 Estudio de formulaciones de detergentes en tabletas (OG-142/06) Persan, S.A. (Desconocido)
05/03/2003 05/03/2004 Estudios preliminares de formulación y procesado de salsa análoga a la mayonesa, empleando suero de mantequilla en polvo como emulsionante (OG-031/03) Corporación Alimentaria Peñasanta, S.A. (Desconocido)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
01/01/2020 31/12/2020 Ayudas para el uso de los Servicios Generales de Investigación (PPI569/2020) Universidad de Sevilla (Local) 1.103,00 €
01/06/2019 31/05/2022 Desarrollo de emulsiones (nano y múltiples) como vehículo alimentario de compuestos bioactivos (EIN2019-103178) Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (Nacional) 10.000,00 €
02/05/2019 01/07/2019 Estancias. Merln. Maastricht University. Holanda (Países Bajos) (PP2019-ES013) Universidad de Sevilla (Local) 3.000,00 €
05/08/2012 10/08/2012 "The XVIth International Congress on Rheology (ICR 2012)". Lisboa (Portugal) (PP2012-06-022) Universidad de Sevilla (Local) 1.040,00 €
01/06/2012 31/08/2012 Desarrollo de nanofibras funcionales mediante electrospinning de mezclas proteína-polisacárido (PR2011-0284) Ministerio de Educación (Nacional) 6.000,00 €
28/06/2011 01/07/2011 The Food Hydrocolloids Trust. 16th Gums & Stabilisiers for the Food Industry Conference. Lugar y fecha: Wageningen (Holanda), del 28 de Junio al 1 de Julio de 2011 (PP2011-06-056) Universidad de Sevilla (Local) 600,00 €
01/06/2011 30/09/2011 Estancias de movilidad en el extranjero (JC2010-0117) Ministerio de Educación (Nacional) 5.800,00 €
05/05/2010 30/09/2010 Estrategia para dinamizar la promoción de transferencia tecnológica del Grupo de Reología Aplicada y Tecnología de Fluidos Complejos (OTR2010-PC23) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 2.750,00 €
01/05/2009 31/08/2009 Estancia de movilidad en el extranjero "Programa José Castillejo" (JC2008-00043) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional) 20.250,00 €
16/03/2009 16/06/2009 Aprovechamiento y valorización de residuos agroalimentarios de cangrejo procambarus clarkii de marismas del Guadalquivir por transformación en quitosano y derivados de alto valor añadido (OTRI/08-FCIE48) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 3.000,00 €
30/12/2008 30/04/2009 Estudio de interacciones proteína/polisacárido para el diseño de nuevos productos alimentarios (emulsiones y geles) (OTRI/08-PC38) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 3.500,00 €
31/08/2007 31/12/2007 Estudio de formulaciones de detergentes en tabletas (OTRI/06-PC31) Universidad de Sevilla(Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local) 2.200,00 €
01/04/2007 31/12/2007 Estancias de jóvenes doctores extranjeros en España (SB2005-0094) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 2.000,00 €
15/03/2006 31/12/2007 Thermomechanical processing of food protein-plasticizer blends (HP2005-0127) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 8.000,00 €
12/09/2005 16/09/2005 22 International Meeting on Organic Geochemistry (22 IMOG) (PP2005-01-11) Universidad de Sevilla (Local) 3.000,00 €
01/05/2005 31/05/2005 Estudio de las propiedades estructurales y funcionales de protteíns de algarroba. Proyección a la formulación de nuevos alimentos nutracéuticos (SAB2003-0314) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional) 9.700,00 €
19/06/2002 18/06/2003 Eurorheo 2002-01 (MAT2001-4510-E) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional) 5.000,00 €
01/01/2002 01/12/2003 Aplicaciones de mezclas de galactomananas y almidón en la estabilización de emulsiones alimentarias con bajo contenido en aceite (HP2001-0067) Ministerio de la Presidencia (Nacional) 6.490,92 €

Infraestructura

Fecha de inicio Fecha de fin Denominación Agencia financiadora Importe concedido
01/01/2019 31/12/2021 Analizador dinamo-mecánico (DMA) para la caracterización de materiales sólidos con control de temperatura y humedad (EQC2019-005400-P) Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades - Agencia Estatal de Investigación (Nacional) 156.040,10 €
01/01/2013 31/12/2015 Reómetro para caracterización reológica interfacial de cizalla y reología extensional (UNSE13-1E-2061) Ministerio de Economía y Competitividad (Europeo) 158.985,00 €